Άρτα: Έγινε της… «Βουλιαγμένης»! Άρτα: Έγινε της… «Βουλιαγμένης»! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έγινε της… «Βουλιαγμένης»!

Άρτα: Έγινε της… «Βουλιαγμένης»!

Πρωτοφανής κίνηση στην αγορά της Άρτας το Μεγαλοβδόμαδο. 
Δ. Χουλιάρας: Είχαμε να δούμε τόσο κόσμο σχεδόν μια δεκαετία.


«Αποδείχθηκε αυτό που επισημάναμε ως Εμπορικός Σύλλογος, ότι δηλαδή ο δρόμος έχει δυο κατευθύνσεις. Μπορεί κάποιοι να φεύγουν όμως πάρα πολλοί έρχονται», τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συνέβη φέτος στην πόλη μας τις ημέρες του Πάσχα, από άποψη πληθώρας κόσμου και επισκεπτών είχε να συμβεί χρόνια.
Ο κ. Χουλιάρας υπογράμμισε ότι η τοπική αγορά κινήθηκε με καλύτερους όρους και ρυθμούς από προηγούμενα χρόνια και αυτό χρονικά καταγράφηκε από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο, απόδειξη ότι συνέπεσε με το διάστημα παρουσίας και παραμονής επισκεπτών στο νομό. 
Δεν αρνήθηκε την αυξημένη κίνηση -ένεκα των ημερών και κυρίως του κόσμου που κατέκλυζε σε ώρες λειτουργίας την τοπική αγορά- υπογραμμίζοντας: «Ο πρώτος απολογισμός δείχνει αυξημένη αγοραστική κίνηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που κάθε φορά καταγράφονταν μείωση τουλάχιστον 40%.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η μείωση τζίρου κυμάνθηκε αυτή τη φορά στο 15%», επισήμανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προσθέτοντας: «Κυρίως κινήθηκαν τα καταστήματα εστίασης, δηλαδή καφετέριες, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, και ασφαλώς οι χώροι φιλοξενίας, ξενώνες και τουριστικά καταλύματα που έφτασαν σε πληρότητα στο 100%, όπως πληροφορηθήκαμε κι εμείς. 
Όλα αυτά τα καταστήματα είχαν αύξηση πάνω από 300 έως και 400%. Είχαμε να δούμε τόσο κόσμο στην πόλη μας κάπου μια δεκαετία. Και κίνηση στην τοπική αγορά υπήρξε μεγάλη όχι όμως ικανή να μας φέρει στα δεδομένα προηγουμένων ετών. 
Πάρα πολλοί ήταν οι ετεροδημότες που λίγο η περιέργεια για το νέο δρόμο, λίγο η ευκολία πρόσβασης, ο καλός καιρός και όλα μαζί συνετέλεσαν ώστε να έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Κι αυτό που είδαμε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το παγιώσουμε. 
Το λέγαμε απ’ όταν ξεκίνησε ο δρόμος ότι έχει δυο κατευθύνσεις και αυτό σημαίνει ότι πρέπει κι εμείς να κάνουμε ανοίγματα προς τον υπόλοιπο κόσμο, και όχι μόνο στην Δυτική Ελλάδα αλλά και προς την Πελοπόννησο και προς όλες τις κατευθύνσεις. 
Είναι σημαντικό να μας καλέσει ο Δήμος και όλοι οι φορείς να καθίσουμε να δούμε πώς θα κινηθούμε από δω και πέρα. Είναι η ευκαιρία μας τη δεδομένη στιγμή να δείξουμε όσα έχουμε και να μπορέσουμε να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό».
Είδαν αλλαγές
Ο κ. Χουλιάρας υπογράμμισε ότι οι μέρες αυτές και χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος αποτέλεσε ένα πρώτο παράδειγμα για όσα μπορούν να γίνουν. Οπότε μίλησε για εγρήγορση και ετοιμότητα από την πλευρά της Άρτας πλέον ώστε να κάνει άμεσα βήματα. 
Σε ότι αφορά τους επισκέπτες, ο ίδιος επεσήμανε ότι αρκετοί και κυρίως οι ετεροδημότες που είχαν να έρθουν στην Άρτα τουλάχιστον μια δεκαετία, είδαν όλοι κάτι καλύτερο. «Τους φάνηκε πιο ανεπτυγμένη η περιοχή, κάτι που εμείς δεν το βλέπουμε γιατί ζούμε την πόλη μας κάθε μέρα και δεν διαπιστώνουμε τις αλλαγές. Όσοι όμως είχαν να την δουν δέκα χρόνια μας είπαν ότι είδαν μια περισσότερο ανεπτυγμένη πόλη. 
Όλοι τους όμως μετέφεραν ερωτήματα και είχαν την απορία γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τα αρχαιολογικά και τα βυζαντινά μας μνημεία. Πολλά ερωτήματα υπήρξαν και για το Κάστρο γιατί παραμένει κλειστό. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα πάντως που μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτά και μας το έλεγαν και οι ετεροδημότες που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας».
Οι επόμενες κινήσεις
Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μέσα στο Μάιο θα γίνει ο φιλανθρωπικός αγώνας με το Σύλλογο Τριτέκνων για να συγκεντρωθούν τρόφιμα για άπορες οικογένειες. 
Η δράση έγινε πέρυσι πρώτη φορά και είχε μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον ανακοίνωσε την πρόθεση του Συλλόγου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Άρτας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, προκειμένου να ενταχθεί ο Εμπορικός Σύλλογος σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τον τίτλο «OPEN MALL». 
Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε πολλές δράσεις για τις οποίες η τοπική αγορά ενδείκνυται καθότι είναι σχετικά συγκεντρωμένη, με μοναδικό μειονέκτημά της ότι δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. 
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε επόμενο χρόνο αναλυτικά. Η απόφαση του Συλλόγου επίσης αφορά στο να επαναφέρει το τυχερό κουπόνι για κάθε αγορά από καταστήματα της πόλης και από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο να διανέμονται σε όσους προτιμούν για τις αγορές τους στην Άρτα. 
Τα κουπόνια όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν θα αντιστοιχούν σε δώρα που θα κληρωθούν την Πρωτοχρονιά με βάση και τους αριθμούς κλήρωσης του κρατικού λαχείου. Και όπως εξήγησε σε επίπεδο Εμπορικού Συλλόγου υπάρχει η πρόθεση για σημαντικές διοργανώσεις με άλλους συλλόγους ή φορείς που θα φέρνουν κόσμο στο νομό γενικότερα. 
«Είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες προτάσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να λάβουν σύλλογοι και φορείς σε όλο το νομό. 
Να το ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς αναφερόμαστε πάντα σε όλο το νομό. Υπάρχει το παράδειγμα σε άλλες περιοχές με διοργάνωση αγώνων όπως το μοτοκρός που φέρνει δέκα χιλιάδες κόσμο. Αντίστοιχα εκδηλώσεις που θα φέρουν κόσμο μπορούμε να τις στηρίξουμε κι εμείς ως Σύλλογος και είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες σκέψεις ιδέες και πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά.
Για την πυρκαγιά στην LAKY AE
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, εξέφρασε και τη λύπη του για την πυρκαγιά στην εταιρεία LAKY AE, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σημειώσω για τον Όμιλο ΒΙΚΗ και την καταστροφή που συνέβη στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών LAΚY του ομίλου της ΒΙΚΗ, ότι η καταστροφή που συντελέστηκε εκεί δεν είναι μόνο καταστροφή για τους ιδιοκτήτες, αλλά και για τους εργαζόμενους και για όλο το νομό της Άρτας και την ευρύτερη περιοχή, για την οποία όπως γνωρίζουμε χρόνια τώρα αποτελεί μια οικονομική πνοή. 
Από την πλευρά μας θέλουμε να πούμε κουράγιο στους ιδιοκτήτες και από την πλευρά μας ως Εμπορικός Σύλλογος θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε στη διάθεση τους ώστε με οποιονδήποτε τρόπο μας ζητηθεί και μπορούμε να τους βοηθήσουμε. 
Διάβασα ότι και οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να απολύσουν προσωπικό και όλοι μαζί θα ξαναχτίσουν το εργοστάσιο από την αρχή. 
Αυτό είναι παρήγορο και δίνει κουράγιο και επαναλαμβάνω ότι κι εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε είμαστε στη διάθεσή τους και φυσικά και ως άτομα ξεχωριστά όπου μπορούμε να βοηθήσουμε και όπου μας ζητηθεί είμαστε στη διάθεσή τους».
ixotisartas.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Έγινε της… «Βουλιαγμένης»!
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3161096702037606797
Σχόλια
item