Γιάννενα: Τα παιδιά μας δίνουν το «σήμα»...Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Λογοτύπου του Πνευματικού Κέντρου Γιάννενα: Τα παιδιά μας δίνουν το «σήμα»...Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Λογοτύπου του Πνευματικού Κέντρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα παιδιά μας δίνουν το «σήμα»...Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Λογοτύπου του Πνευματικού ΚέντρουΓιάννενα: Τα παιδιά μας δίνουν το «σήμα»...Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Λογοτύπου του Πνευματικού Κέντρου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την δημιουργία σήματος και λογοτύπου του, μεταξύ των παιδιών και των νέων της πόλης μας.
Η σύγχρονη επικοινωνία, που είναι κυρίως οπτική, επιβάλει την χρήση εύληπτων και χαρακτηριστικών σημάτων και συγκεκριμένης εικόνας. Ένα δυνατό σήμα, και τα χρώματα που το συνοδεύουν, ενισχύουν την επικοινωνιακή δυνατότητα και ταυτότητα, ειδικά στις επιμέρους εφαρμογές. 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους της πόλης, μαθητές  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.
Το σήμα που θα προταθεί στόχος είναι να αντανακλά την σύγχρονη, δυναμική και εξωστρεφή πολιτική του Πνευματικού κέντρου και τον συνδυασμό της παράδοσης με την σύγχρονη δημιουργία.
Από τον διαγωνισμό θα προκύψουν 3 νικητές οι οποίοι ως έπαθλο θα λάβουν από μια πλήρη ετήσια υποτροφία σε μια από τις εκπαιδευτικές πολιτιστικές δομές του ΠΚΔΙ της επιλογής τους. (πχ Ωδείο, Εικαστικό, Σχολή χορού κλπ)
Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια έως Δευτέρα 15 Μαΐου και οι συμμετέχοντες θα στέλνουν τις προτάσεις τους έως την ημερομηνία αυτή , σε ηλεκτρονική μορφή στο pkioannina@gmail.com (ψηφιακό αρχείο σε μορφές pdf, jpg διαστάσεων A4) ή με φυσική αποτύπωση στο Πνευματικό Κέντρο, Αγ, Μαρίνας 55, 45221 Ιωάννινα, σε χαρτί, καμβά, ή άλλο υλικό διαστάσεων Α4.
Την επιλογή θα κάνει τριμελής επιτροπή που θα ορίσει το ΔΣ. Το σήμα που θα επιλεγεί, αφού υποστεί γραφιστική επεξεργασία, ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί σε κάθε χρήση, θα παρουσιασθεί, μαζί με τα  υπόλοιπα 2 σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα υπάρξει και η απονομή των ετησίων υποτροφιών.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και την παραχώρηση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών όλων των δικαιωμάτων χρήσης του σήματος με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί ότι απαιτείται για τις ανάγκες του.
Αναφερόμενος στην απόφαση ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος επισήμανε: «Επιλέξαμε την διαδικασία αυτή να την μοιραστούμε με τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας, ώστε το σήμα που θα επιλεγεί να αντανακλά την δική τους φαντασία και δημιουργικότητα. 
Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τα παιδιά και τους νέους της πόλης, να μας δώσουν τις ιδέες τους, αλλά και να νιώσουν την χαρά της συμμετοχής σε μια διαδικασία που αφορά την πόλη μας και τον πολιτισμό της».
Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 2651083958 (Δημήτρης Μπάτσος).
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα παιδιά μας δίνουν το «σήμα»...Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Λογοτύπου του Πνευματικού Κέντρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3229407827870314643
Σχόλια
item