Γιάννενα: Δημοφιλής προορισμός με… όνομα και αιτία

Γιάννενα: Δημοφιλής προορισμός με… όνομα και αιτία
Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το αποτύπωμα που έχει αφήσει πλέον η ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ως ένας δημοφιλής προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, σε συνδυασμό με την ευκολία της πρόσβασης μέσω της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού απέφεραν ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τις ημέρες του Πάσχα.
Η τουριστική κίνηση κυρίως από Έλληνες, αλλά και από αρκετούς ξένους προς την περιοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με πληρότητες που άγγιξαν ακόμη και το 90%. 
Ως ένας μέσος όρος διανυκτερεύσεων στην περιοχή των Ιωαννίνων φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία ότι είναι ο αριθμός 2, ωστόσο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο, πως η κίνηση στην περιοχή ξεκίνησε στις αρχές της Μ. Εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί με ικανοποιητικούς δείκτες στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. 
Το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και η Κόνιτσα όπως φυσικά και η πόλη των Ιωαννίνων κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος της επισκεψιμότητας, παρότι ο καιρός έκανε τα δικά του παιχνίδια τη Δευτέρα του Πάσχα με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά και τις βροχοπτώσεις να ξεκινούν από το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα. 
Στην περιοχή του Ζαγορίου, εκτός από τους επισκέπτες αρκετοί ήταν και οι απόδημοι που επέστρεψαν τις ημέρες αυτές για να ανοίξουν τα σπίτια τους και να γιορτάσουν το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. 
Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι πληρότητες έφταναν στο 80%, αλλά υπήρξαν και άλλες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που ανέβασαν το ποσοστό, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στους δημοφιλέστερους προορισμούς να έχουν έως και 100% πληρότητα και συνολικά στο Ζαγόρι να κυμανθεί πάνω από το 90%. 
Οι υψηλές πληρότητες, όπως είναι φυσικό, ικανοποίησαν τους επαγγελματίες του κλάδου, αφού δούλεψαν πολύ καλά τα περισσότερα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης, ενώ και η εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι την Κυριακή του Θωμά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου Μιχάλης Βλάχος, οι πληρότητες κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50%, είτε με επισκέπτες που πέρασαν και το Πάσχα στο Ζαγόρι, είτε με νέες αφίξεις Ελλήνων, αλλά και ξένων. 
Εκτός από τους Έλληνες οι οποίοι επέλεξαν το Ζαγόρι για το Πάσχα, πολλοί ήταν και οι ξένοι επισκέπτες, όπως Ισραηλινοί που προτιμούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή, δεδομένου ότι το Εβραϊκό Πάσχα ήταν την Μεγάλη Δευτέρα. Επίσης, πολλοί ήταν και είναι οι επισκέπτες από Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι αξιοποίησαν τις διακοπές τους, αφού το Πάσχα των Καθολικών συνέπεσε φέτος με των Ορθοδόξων. 
«Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το Ζαγόρι καθιερώθηκε ως διεθνής τουριστικός προορισμός, όλες τις εποχές του χρόνου», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου. 
«Η προσπάθεια προβολής, σημειώνει ο κ. Βλάχος, συνεχίζεται για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τα χωριά του Ζαγορίου με συμμετοχή του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού (ΕΤΕΖ, ΖΕΝ κλπ) της περιοχής, σε διεθνείς εκθέσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο». 
Ήδη, οι κρατήσεις και για το υπόλοιπο της άνοιξης, αλλά και για τη θερινή περίοδο είναι καλές και οι επαγγελματίες του κλάδου αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες μέρες, με το Δήμο Ζαγορίου να στέκεται πάντα στο πλευρό τους, όπως τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Β. Σπύρου. Υψηλές πληρότητες σε Τζουμέρκα – Κόνιτσα Η ευκολία πρόσβασης, με την παράδοση των νέων τμημάτων των μεγάλων οδικών αξόνων βοήθησε στην αυξημένη επισκεψιμότητα και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων. 
Τόσο ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές όσο και ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου αναφέρθηκαν στην αυξημένη ροή επισκεπτών τις ημέρες του Πάσχα, με κύριο χαρακτηριστικό, ότι εκτός από εκείνους που επέλεξαν τις περιοχές για τις ημέρες του Πάσχα, ήταν αρκετοί εκείνοι που είτε με οργανωμένες εκδρομές, είτε μεμονωμένα κινήθηκαν αυθημερόν προς τις περιοχές τους.
epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δημοφιλής προορισμός με… όνομα και αιτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5410947655971520941
item