Θεσπρωτία: Μέσα καλοκαιριού στην κυκλοφορία το Πέρδικα-Εγνατία Θεσπρωτία: Μέσα καλοκαιριού στην κυκλοφορία το Πέρδικα-Εγνατία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μέσα καλοκαιριού στην κυκλοφορία το Πέρδικα-Εγνατία

                      Θεσπρωτία: Μέσα καλοκαιριού στην κυκλοφορία το Πέρδικα-Εγνατία

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες στο υπό κατασκευή τμήμα της Ιόνιας Οδού στον νομό Ιωαννίνων, από την Πέρδικα έως την Εγνατία Οδό, το οποίο εκτιμάται πως μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο κλάδος της γέφυρας Κρυφοβού προς Γιάννενα, ενώ ολοκληρώνεται και η γέφυρα στον κόμβο με την Εγνατία. Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαΐου, προκειμένου να εκτελεστούν απρόσκοπτα τα έργα χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Στην προκαταρτική Φάση Α θα πραγµατοποιηθεί η αποξήλωση του απαραίτητου τµήµατος της κεντρικής νησίδας (και επαναπλήρωση του µε ασφαλτική στρώση), ώστε να µπορεί να υλοποιηθεί η µετάβαση στο αντίθετο ρεύµα κυκλοφορίας (και για τους δυο κλάδους) για την αµφίδροµη κυκλοφορία της παράκαµψης.
Για την πραγµατοποίηση των εργασιών αυτών θα αποκλειστεί ταυτόχρονα η αριστερή λωρίδας κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων. Επίσης, οι διατάξεις αυτές θα εφαρµοστούν και µετά το πέρας όλων των εργασιών (ως τελική φάση αποκατάστασης) για την ανακατασκευή της νησίδας που θα αποξηλωθεί.
Στη δεύτερη φάση, θα απελευθερωθεί ο κλάδος προς Ηγουµενίτσα και η κυκλοφορία θα πραγµατοποιείται και για τα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας (µε αντιδρόµηση) στον κλάδο προς Γιάννενα.
Στην τρίτη φάση, θα απελευθερωθεί ο κλάδος προς Γιάννενα και η κυκλοφορία θα πραγµατοποιείται και για τα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας (µε αντιδρόµηση) στον κλάδο προς Ηγουµενίτσα.
Στην τέταρτη φάση, η κυκλοφορία θα πραγµατοποιείται σε δυο λωρίδες πλάτους 3,75µ ανά κατεύθυνση. Επειδή η υφιστάµενη λευκή διαγράµµιση δεν θα οριοθετεί σωστά τις δυο λωρίδες, θα χαραχθεί κίτρινη αυτοκόλλητη εργοταξιακή διαγράµµιση.
Epirusblog Gr
5 of 5
                      
Θεσπρωτία: Μέσα καλοκαιριού στην κυκλοφορία το Πέρδικα-Εγνατία
Epirusblog Gr
5 of 5
                      
Ήγουμενίτσα 220118868397935487
Σχόλια
item