Γιάννενα: Ένα… Σαλόνι στο οποίο δεν έχει μείνει ούτε τζάμι! Το Γιαννιώτικο Σαλόνι…

Γιάννενα: Ένα… Σαλόνι στο οποίο δεν έχει μείνει ούτε τζάμι! Το Γιαννιώτικο Σαλόνι…
Ένα... Σαλόνι στο οποίο δεν έχει μείνει ούτε τζάμι! Αυτή είναι η εικόνα από το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Εικόνα ολοκληρωτικού βανδαλισμού.. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε ένα κτίριο, που χαρακτηρίζεται ως αρχιτεκτονικό κόσμημα, είναι ανυπολόγιστες.
Η πολυετής εγκατάλειψη λόγω της δικαστικής διένεξης μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και ελληνικού δημοσίου έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Ούτε ο πρώτος, στον οποίο ανήκε, ούτε το δημόσιο, ενδιαφέρθηκαν για την φύλαξη τουλάχιστον, ενός τέτοιου χώρου.
Η λεηλασία και οι βανδαλισμοί έχουν σφραγίσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι...
asaloni1
Το κτίριο μοιάζει κυριολεκτικά βομβαρδισμένο. Στο εσωτερικό έχουν ξηλωθεί τα πάντα, έχουν αφαιρεθεί μέχρι και οι κουρτίνες, ενώ υπάρχουν σωροί από άχρηστα υλικά, σακούλες με ρούχα, πλαστικά κι άλλα, που μαρτυρούν ότι συχνά πυκνά κάποιοι βρίσκουν καταφύγιο στους χώρους αυτούς.
Στο κεντρικό κτίριο κάποιοι αφαίρεσαν ακόμη και τα ξύλινα κουφώματα από τα παράθυρα ενώ δεν υπάρχει σημείο του κτιρίου που να μην φέρνει έντονες φθορές.
Το Γιαννιώτικο Σαλόνι μοιάζει με ένα κουφάρι...
Εδώ και λίγες μέρες η δικαστική διένεξη δήμου και δημοσίου έλαβε τέλος. Με νομοθετική ρύθμιση, το ιδιοκτησιακό λύθηκε και το Γιαννιώτικο Σαλόνι επέστρεψε στους φυσικούς ιδιοκτήτες..
Απομένει ο Δήμος να ξεδιπλώσει το μεγαλόπνοο σχέδιο για την αξιοποίησή του, το οποίο ανακοίνωσε ήδη ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας... Μέχρι τότε βέβαια, ο καθαρισμός και η ασφάλεια του κτιρίου μπορούν να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν...

asaloni3

asaloni4

asaloni5

asaloni7

asaloni8

asaloni9
asaloni10
Πηγή: epiruspost.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα… Σαλόνι στο οποίο δεν έχει μείνει ούτε τζάμι! Το Γιαννιώτικο Σαλόνι…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3939129658007878687
item