Σε κρίσιμη συγκυρία για την Αίγυπτο η επίθεση στην Α.Αικατερίνη του Σινά Σε κρίσιμη συγκυρία για την Αίγυπτο η επίθεση στην Α.Αικατερίνη του Σινά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε κρίσιμη συγκυρία για την Αίγυπτο η επίθεση στην Α.Αικατερίνη του Σινά

Σε κρίσιμη συγκυρία για την Αίγυπτο η επίθεση στην Α.Αικατερίνη του Σινά
Μόλις 10 μέρες πριν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αίγυπτο και λίγες μέρες μετά τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες σημειώθηκε η χθεσινή επίθεση μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμα το Time, οι τελευταίες αυτές επιθέσεις έχουν βυθίσει τη χώρα στο πένθος σηματοδοτώντας τις πιο αιματηρές μέρες που έχει βιώσει η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου εδώ και δεκαετίες.
«Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου η οποία αποτελεί περίπου το 10% των 92 εκατομμυρίων κατοίκων στοχοποιείται όλο και περισσότερο από ισλαμιστές μαχητές, με τρεις θανατηφόρες επιθέσεις σε εκκλησίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών», γράφει το Time. 
Όπως τονίζει, τον Φεβρουάριο, δεκάδες οικογένειες χριστιανών και μαθητές έφυγαν από τη βόρεια επαρχία του Σινά μετά από μία έξαρση στοχευμένων δολοφονιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χθεσινή επίθεση στην Αγία Αικατερίνη αποτελεί την πιο πρόσφατη πρόκληση για τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι ο οποίος υποσχέθηκε να προστατέψει τις θρησκευτικές μειονότητες.
Οι ισλαμιστικές εξεγέρσεις στην περιοχή, έγιναν όλο και πιο συχνές μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 που ήρθε μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.
Παράλληλα τονίζεται, η επίθεση στο νότιο Σινά έρχεται τη στιγμή που η Ρωσία αναμένεται να αποφασίσει αν θα αποκαταστήσει τις πτήσεις στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους το 2015, ένα συμβάν που έπληξε σοβαρά τον τουρισμό της περιοχής ο οποίος βασιζόταν σε μεγάλο βαθμός τους Ρώσους επισκέπτες.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ σε μία ασυνήθιστη κίνηση απαγόρευσε νωρίτερα αυτό το μήνα τη μετάβαση των πολιτών του στην περιοχή του Σινά, υποστηρίζοντας ότι η απειλή επιθέσεων εμπνευσμένων από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες είναι υψηλή.

Epirusblog Gr
5 of 5
Σε κρίσιμη συγκυρία για την Αίγυπτο η επίθεση στην Α.Αικατερίνη του Σινά
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6034213500690137565
Σχόλια
item