Άρτα: Θετικά τα μηνύματα για την Άρτα - Υψηλές πληρότητες τις ημέρες του Πάσχα Άρτα: Θετικά τα μηνύματα για την Άρτα - Υψηλές πληρότητες τις ημέρες του Πάσχα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Θετικά τα μηνύματα για την Άρτα - Υψηλές πληρότητες τις ημέρες του Πάσχα


Άρτα: Θετικά τα μηνύματα για την Άρτα - Υψηλές πληρότητες τις ημέρες του Πάσχα

Τις ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στην Άρτα ανέδειξε η περίοδος του Πάσχα, κατά την οποία η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αρταίων άγγιξε το 100%. 


Παράλληλα, η σειρά εκδηλώσεων για την «Βυζαντινή Άρτα», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και επισκεπτών, οι οποίοι σε κλίμα κατάνυξης γιόρτασαν το Πάσχα. Οι επισκέπτες στην περιοχή μας προέρχονταν κυρίως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο. 

Το επόμενο διάστημα θα προταθεί η υπογραφή ενός ειδικού συμφώνου συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της Άρτας, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής συνολικά, ενώ θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη ειδικές εκδηλώσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Άρτας, σε συνεργασία βεβαίως με τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας. 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα. Τα μηνύματα που πήραμε ήταν θετικά για τη συνέχεια. Στόχος μας ως Δήμος είναι να προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσω του τουρισμού. 

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινήσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 

Επίσπευση των συνδέσεων της Ιόνιας

Ποικίλες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το μποτιλιάρισμα της πασχαλινής επιστροφής στην Ιόνια Οδό και κύκλοι του υπουργείου Υποδομών επισπεύδουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και παράδοσης του τμήματος Αντιρρίου - Κλόκοβας μήκους περίπου 10 χλμ., ώστε να αποφευχθεί αντίστοιχο φαινόμενο στο μέλλον.

Πέραν του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη που ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και την κατασκευή των οδικών συνδέσεων προς Πρέβεζα και Κακαβιά, τον προβληματισμό τους εκφράζουν και παράγοντες του τουρισμού οι οποίοι αναφέρουν ότι τέτοια φαινόμενα προβληματίζουν όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Περιφέρεια της Ηπείρου.

maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Θετικά τα μηνύματα για την Άρτα - Υψηλές πληρότητες τις ημέρες του Πάσχα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3510948110830189765
Σχόλια
item