Γιάννενα: Καταχρηστικά ο Φ. Φίλιος απέλυσε τον Γιαννιώτη δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή Γιάννενα: Καταχρηστικά ο Φ. Φίλιος απέλυσε τον Γιαννιώτη δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καταχρηστικά ο Φ. Φίλιος απέλυσε τον Γιαννιώτη δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή

Γιάννενα: Καταχρηστικά ο Φ. Φίλιος απέλυσε τον Γιαννιώτη δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή

Άκυρη, ως καταχρηστική, έκρινε το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων, την απόλυση του Γιαννιώτη δικηγόρου Δημήτρη Καλτσή, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (πρώην ΑΔΕΙ), τον Μάρτιο του 2011.

Στην απόφαση (58/2017, δικαστής ο εφέτης κ. Αθαν. Λεπέτσος) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο δικηγόρος διώχθηκε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και αντεκδίκησης, επειδή είχε γνωμοδοτήσει γιά την νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων 130 εργαζομένων σε αορίστου χρόνου επί δημαρχίας του Νικ. Γκόντα- τους οποίους απέλυσε ο κ. Φίλιος μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2011.


Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι στην απόλυση από την υπό τον κ. Φ. Φίλιο Δημοτική Αρχή, συνέτεινε και το α) ότι ο πατέρας (του δικηγόρου) Κώστας Καλτσής, δημοσιογράφος, ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου -Επικοινωνίας του τότε δημάρχου Νικ. Γκόντα και β) ασκούσε διά του Τύπου σκληρή κριτική κατά των κ.κ. Φίλιου -Τσουμάνη και της παράταξής τους!


Το δικαστήριο έκρινε δε ως ιδιαιτέρως προσβλητική και υποτιμητική για το πρόσωπό του ως δικηγόρου την τακτική της τότε Δημοτικής Αρχής και γι' αυτό αποφάσισε όχι μόνο την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν  προηγηθεί κι άλλες αποφάσεις δικαίωσης του Δημήτρη Καλτσή, όπως άλλωστε έχουν αθωωθεί οι κ.κ Γκόντας - Τσάγκας και οι συνεργάτες τους, σε όλες τις δίκες που τους έσυρε η δικομανία του κ. Φ. Φίλιου!


Πηγή: proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταχρηστικά ο Φ. Φίλιος απέλυσε τον Γιαννιώτη δικηγόρο Δημήτρη Καλτσή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4484173876933623088
Σχόλια
item