Γιάννενα: Στην τελική ευθεία η δίκη για την υπεξαίρεση

Γιάννενα: Στην τελική ευθεία η δίκη για την υπεξαίρεση
Με την κατάθεση του δημάρχου Θ. Μπέγκα και των τελευταίων στη λίστα μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών. 
Η κατάθεση του κ. Μπέγκα χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντασης ειδικά στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων και κυρίως του πρώην κεντρικού ταμία. 
Ο κ. Μπέγκας έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή στο πως αποκαλύφθηκε το έλλειμμα και στους χειρισμούς της πρώην δημοτικής αρχής επισημαίνοντας πως από το σύνολο της δημοτικής αρχής εκφράστηκε η επιθυμία να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. 
Σχολιάζοντας τον όρο «ποδηγεσία» που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση σε κάποια στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας, για να χαρακτηρίσει τους χειρισμούς που ακολούθησαν από τη δημοτική αρχή, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «η δημοτική αρχή δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει και σήμερα τους κατηγορούμενους ως φυσικά πρόσωπα αλλά με τη θεσμική τους ιδιότητα». 
Επανέλαβε επίσης την εκτίμηση, ότι ο τότε αντιδήμαρχος Ν. Μάντης έβαλε τέλος στη ζωή του επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτική ευαισθησία, ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις της υπεράσπισης και για το εάν το έλλειμμα διαπιστώνεται πλέον ότι προϋπήρχε από το 2009 και για το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε τον τελευταίο χρόνο, παρέπεμψε στη νέα δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ένταση προκλήθηκε στην πρόσθετη κατάθεση του νυν κεντρικού ταμία του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή τη διαφωνία μεταξύ της υπεράσπισης και των ισχυρισμών του πρώτου κατηγορουμένου, για την κίνηση και τον αριθμό ενός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, με την υπόθεση πάντως να σταματά κατά την ακροαματική διαδικασία αφού διαπιστώθηκε πως η διαφωνία οφειλόταν σε ένα… λάθος ψηφίο στον αριθμό του λογαριασμού.
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η απολογία των κατηγορουμένων.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην τελική ευθεία η δίκη για την υπεξαίρεση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5084633259286779090
item