Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε ώρα εφημερίας, χωρίς κάμερες.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσω Facebook, εξήρε το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Πρόσθεσε ότι «την απουσία πολλές φορές της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, την έχει καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία».


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις σημαντικές δωρεές από ιδιώτες, κάτι, που «έμπρακτα αποδεικνύει ότι στοχευμένες και καλά οργανωμένες ιδιωτικές δωρεές μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις». Πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολιτική ηγεσία και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ λόγο για ανάγκη συγχώνευσης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων σημειώνοντας πως η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας. 

«Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας. Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook. 

epirusblog.gr
5 of 5
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παίδων «Αγία Σοφία»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3844964539375850780
item