Aυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο WiFi στον πλανήτη! PHOTOS



Aυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο WiFi στον πλανήτη! PHOTOS
Η ζήτηση για υψηλής ταχύτητας πρόσβαση του κοινού έχει «εκραγεί» τα τελευταία έτη και πολλές χώρες έχουν ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα

Η τεχνολογία WiFi είναι διαθέσιμη μόνο μερικές δεκαετίες, ενώ η ζήτηση για υψηλής ταχύτητας πρόσβαση του κοινού έχει «εκραγεί» τα τελευταία έτη. 

Πλέον, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν εύκολα στο διαδίκτυο μέσω των εκατομμυρίων δημοσίων hotspots σε όλον τον κόσμο, τα οποία σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να αυξηθούν μελλοντικά και να φτάσουν ακόμη και τα 300 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2018.

Μαζί με την αυξημένη ζήτηση για μεγαλύτερο αριθμό των hotspots, έχει παρατηρηθεί επίσης η αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, καθώς οι χρήστες επιθυμούν να κάνουν streaming βίντεο απρόσκοπτα, αλλά και να είναι σε θέση να «κατεβάζουν» αμέτρητα δεδομένα από πολλαπλές συσκευές.

Δείτε παρακάτω ποιες χώρες προσέφεραν το ταχύτερο δημόσιο WiFi στους χρήστες το 2016, σύμφωνα με το RotternWiFi:

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Στην κορυφή της λίστας με τα ταχύτερα δημόσια WiFi στον κόσμο είναι η Λιθουανία με μέση ταχύτητα 16,6 Mbps, σχεδόν το διπλάσιο από εκείνο των ΗΠΑ. 

Η μικρή χώρα της Βαλτικής επικεντρώνεται στην προώθηση του εαυτού της, θέλοντας να παρουσιάσει ότι αποτελεί μια καλή επιλογή για τις επιχειρήσεις με στόχο να προσελκύσει περισσότερες διεθνείς επενδύσεις. 

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις προοδευτικές της κινήσεις, όπως η διάδοση του δημόσιου Wi-Fi στη χώρα.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ


Η Σιγκαπούρη ανέβηκε στη λίστα τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα όταν η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν Wi-Fi μέσω χιλιάδων hotspots με τίτλο «Wireless @ SG». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίζει τα hotspots προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες, καθώς και ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό σε 20.000 σε όλη τη χώρα από το 2018.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Ελβετία υπολογίζει πολύ σοβαρά το δημόσιο WiFi: Οι ντόπιοι και οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, παραλίες, μουσεία, πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους.

ΔΑΝΙΑ
Η Δανία θέλει να επεκτείνει το δημόσιο Wi-Fi μέσω μιας πρωτοβουλίας που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις WiFi σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται στην Κοπεγχάγη, σε συνεργασία με την Cisco, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Smart Cities».

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της λίστας, η κυβέρνηση θέλει να αναβαθμίσει τις υποδομές της, ιδιαίτερα στο Λονδίνο προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του ως οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, εγκαθιστώντας εκατοντάδες συσκευές σε όλη την πόλη έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να φέρει την καλύτερη σύνδεση στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Τα hotspots θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ταχύτητες έως 1Gbps – σχεδόν 100 φορές πιο γρήγορα όσο η μέση ταχύτητα λήψης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα.

Πηγή: makeleio.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Aυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο WiFi στον πλανήτη! PHOTOS
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4680526096038450275
item