Γιάννενα: Αν όλο το 24ωρο δούλευαν τα μηχανήματα δεν θα υπήρχαν λίστες στα Νοσοκομεία! Γιάννενα: Αν όλο το 24ωρο δούλευαν τα μηχανήματα δεν θα υπήρχαν λίστες στα Νοσοκομεία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αν όλο το 24ωρο δούλευαν τα μηχανήματα δεν θα υπήρχαν λίστες στα Νοσοκομεία!

Γιάννενα: Αν όλο το 24ωρο δούλευαν τα μηχανήματα δεν θα υπήρχαν λίστες στα Νοσοκομεία!

Τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν και τα δύο Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο. 

Επίσης, το Πανεπιστημιακό έχει και μηχάνημα ακτινοθεραπείας, που εάν αυτό δούλευε επί 24ωρου βάσεως, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα μεγάλα κρατικά Νοσοκομεία, θα είχε λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα, της λίστας αναμονής, αλλά και εσόδων, τονίζει μεταξύ άλλων στον «Π.Λ.» ο ομοτ. Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας Κων/νος Λ. Μπουραντάς (ένθετη φωτό).

Ας σημειωθεί ότι στα Γιάννενα, δεν χορηγείται ερυθροποιητίνη, αναφέρει ο κ. Μπουραντάς, ένα φάρμακο που ανεβάζει τον Αιματοκρίτη και βελτιώνει την αναιμία από κάθε αιτιολογία. Προτιμάται η μετάγγιση αίματος που έχει μεγαλύτερο κόστος από την ερυθροποιητίνη και έχει παρενέργειες πολλές, είναι μία μεταμόσχευση κυττάρων. 


Παίρνουμε κύτταρα από έναν υγιή άνθρωπο και τα μεταγγίζουμε σε ασθενείς, πράγμα που έχει μεγάλη σημασία για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το παράλογο είναι ότι τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία παίρνουν το αίμα δωρεάν από τα Κρατικά. 


Αναπάντητο παραμένει ακόμη το ερώτημα που διατυπώνουν πολλοί: Γιατί στα Δημόσια Νοσοκομεία να μην υπάρχουν θέσεις για τους εύπορους ασθενείς που τώρα καταφεύγουν στα Ιδιωτικά; Θα μπορούσαν να έχουν μοναχικό δωμάτιο και οι εξετάσεις να γίνονται γρήγορα και βεβαίως επί πληρωμής. Είναι τυχαίο ότι υπάρχουν Ιδιωτικές Κλινικές, που έχουν μεγάλα κέρδη;

Εξάλλου, ο κ. Μπουραντάς σημείωσε ότι στην Ελλάδα, αν ένας γιατρός φθάσει στην ηλικία των 67 χρονών τον απολύουν από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. 


Σήμερα, που έχει αλλάξει ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι αμαρτία να διώχνεις γιατρούς που θέλουν να δουλέψουν ακόμη και δωρεάν και έχουν πείρα πολλών χρόνων. 


Στην Αμερική οι γιατροί δουλεύουν μέχρι 90 χρονών, όπως ο Tomas  που πήρε το Βραβείο Νόμπελ και ο Kylle πρώτο όνομα στο μυέλωμα. «Εγώ ζήτησα να παραμείνω ως σύμβουλος δωρεάν και τρεις γιατροί που ερωτήθηκαν απαξιώθηκαν να απαντήσουν»!


Υ.Γ. Όταν έγινε το ΕΣΥ (1986) όλες οι εφημερίδες έγραψαν ότι καταργήθηκαν τα ράντζα. Ο ΚΥΡ, ο γνωστός γελοιογράφος είχε ένα σκίτσο στην «Μεσημβρινή» δύο ασθενείς ξαπλωμένους στο διάδρομο, που έλεγε ο ένας στον άλλον: Ήθελα να ήξερα ποιος είναι αυτός ο κερατάς που κατήργησε τα ράντζα!


Πηγή: proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αν όλο το 24ωρο δούλευαν τα μηχανήματα δεν θα υπήρχαν λίστες στα Νοσοκομεία!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5171989261464399495
Σχόλια
item