Χαστούκι στους Podemos που ζήτησαν να μη μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία Χαστούκι στους Podemos που ζήτησαν να μη μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χαστούκι στους Podemos που ζήτησαν να μη μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία

Χαστούκι στους Podemos που ζήτησαν να μη μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία
Η τηλεθέαση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση εκτοξεύθηκε στα ύψη μετά την εισήγηση των Podemos να σταματήσει η μετάδοσή της για λόγους «πολυπολιτισμικότητας».
Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας, τρίτη δύναμη στην ισπανική βουλή, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση νόμου για την οριστική κατάργηση της μετάδοσης της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας απ’ το κρατικό δίκτυο La2 επισημαίνοντας ότι είναι αντίθετο στη μετάδοση θρησκευτικών τελετών από την κρατική τηλεόραση σε μια πολυπολιτισμική, κοσμική κοινωνία.
Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι σήκωσε το γάντι κι έκανε εκστρατεία κατά της πρωτοβουλίας των Podemos με αποτέλεσμα πάνω από 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την περασμένη Κυριακή τη λειτουργία τριπλασιάζοντας στο 21% την συνηθισμένη τηλεθέαση κι εκτοξεύοντάς την στο υψηλότερο επίπεδο απ’ το 2004, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κρατικής τηλεόρασης RTVE.
Ταυτόχρονα η Ισπανική Ένωση Χριστιανών Δικηγόρων ξεκίνησε στο Διαδίκτυο εκστρατεία κατά της κατάργησης του προγράμματος συγκεντρώνοντας μέχρι χθες 82.000 υπογραφές.
Πάντως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν κάνει πίσω. Ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έναν υπερσυντηρητικό επίσκοπο πόλης κοντά στη Μαδρίτη να λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονται «θα πάνε στην κόλαση».
«Σε λειτουργία να στέλνουν κάποιον στο διάβολο επειδή είναι gay; Στη δημόσια τηλεόραση που όλοι πληρώνουμε. Όχι ευχαριστώ», σχολίασε ο Ιγκλέσιας.
Δεν διευκρίνισε όμως αν αντιτίθεται και στα άλλα προγράμματα που εκπέμπει το ίδιο κρατικό δίκτυο, το La2 και τα οποία αφορούν τόσο στην εβραϊκή, όσο και στη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας.

Epirusblog Gr
5 of 5
Χαστούκι στους Podemos που ζήτησαν να μη μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7187495270629657544
Σχόλια
item