Τραμπ: Η Γερμανία οφείλει τεράστια ποσά στο NATO

Τραμπ: Η Γερμανία οφείλει τεράστια ποσά στο NATO

Η Γερμανία οφείλει «τεράστια [χρηματικά] ποσά» στο NATO και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις για την «πολύ ακριβή» στρατιωτική προστασία που προσφέρουν στο Βερολίνο, διαμήνυσε μέσω Twtter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τα «τιτιβίσματα» Τραμπ έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την πρώτη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο, όπου αποτυπώθηκαν οι διαφορές που χωρίζουν τους δύο ηγέτες.

Despite what you have heard from the FAKE NEWS, I had a GREAT meeting with German Chancellor Angela Merkel. Nevertheless, Germany owes.....
...vast sums of money to NATO & the United States must be paid more for the powerful, and very expensive, defense it provides to Germany!

Το 2016 η Γερμανία εκτιμάται ότι δαπάνησε ποσά ισοδύναμα με το 1,2% του ΑΕΠ της για την άμυνα, τη στιγμή που το NATO απαιτεί από τα μέλη του να δαπανούν τουλάχιστον το 2%. Από τα 28 κράτη-μέλη της Συμμαχίας, μόλις τέσσερα υπερέβησαν πέρυσι το εν λόγω όριο, ανάμεσά τους η Ελλάδα και οι ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους ότι οφείλουν να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους αντί να βασίζονται στην κάλυψη των ΗΠΑ. Η γερμανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αύξηση των δαπανών της μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ανοδική πορεία των γερμανικών στρατιωτικών και εξοπλιστικών εξόδων άρχισε ήδη από του 2016.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την κ. Μέρκελ την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο NATO, αλλά υπενθύμισε ότι οι Σύμμαχοι οφείλουν να επωμιστούν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Παρά τη δήλωσή του για τα γερμανικά χρέη προς το NATO πάντως, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η συνάντηση με την κ. Μέρκελ ήταν «εξαιρετική», κατηγορώντας εκ νέου τις «ψεύτικές ειδήσεις» των μέσων ενημέρωσης για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Πηγή: http://www.skai.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Τραμπ: Η Γερμανία οφείλει τεράστια ποσά στο NATO
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2151194654099264537
item