Γιάννενα: Χώρα ασφαλής για τουρίστες και επενδύσεις

Γιάννενα: Χώρα ασφαλής για τουρίστες και επενδύσεις
Ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση εντός αλλά κυρίως εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα είναι ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός και για τους τουρίστες, αλλά και ως προορισμός επένδυσης, επέλεξε να στείλει από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκης. 
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή και για τα εθνικά ζητήματα, αλλά και με απροσδιόριστες εξελίξεις να προαλείφονται στο μέτωπο του προσφυγικού, η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ενισχύει το μέτωπο των δυνάμεων στα σύνορα με την Αλβανία, όπως επίσης με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. 
Παράλληλα όμως, τους τελευταίους μήνες με την ενίσχυση και επικαιροποίηση των μέτρων εφαρμογής της συνθήκης Σένγκεν διατυπώνονται ολοένα και περισσότερα παράπονα από τη γειτονική Αλβανία, για την απαγόρευση εισόδου Αλβανών υπηκόων προς την Ελλάδα. 
Είναι γεγονός, ότι η εφαρμογή της συνθήκης με ακόμη μεγαλύτερη σχολαστικότητα από τις αστυνομικές αρχές τους τελευταίους μήνες έχει οδηγήσει σε μία σχετική όξυνση των διμερών σχέσεων. 
Η ελληνική πλευρά ωστόσο επισημαίνει πως αυτό που γίνεται δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που προβλέπεται και εφαρμόζεται από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Μόνο τυχαία πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του κ. Αναγνωστάκη την Πέμπτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και το βράδυ στο Α.Τ. Κακαβιάς, που ακολούθησε την επίσκεψη της αρμόδιας αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ κας Τσιριγώτη πριν από λίγες ημέρες.
Η επίσκεψη ωστόσο του κ. Αναγνωστάκη έδωσε και τη δυνατότητα στον ίδιο να αναφερθεί σε γενικότερα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, πλέκοντας το εγκώμιο των αστυνομικών, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, με αναφορά σε πρόσφατες επιτυχίες στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. «Η χώρα ήταν και παραμένει ασφαλής και ως τουριστικός προορισμός και ως προορισμός επένδυσης και αυτό το εγγυάται στο βαθμό που της αναλογεί η Ελληνική Αστυνομία. 
 Η επίσκεψη ωστόσο του κ. Αναγνωστάκης που περιορίστηκε να δηλώσει για το θέμα με τους «τρομοφακέλους» που ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε Γερμανία και Γαλλία πως σε πολύ μεγαλύτερες χώρες και πρωτεύουσες υπήρξαν τρομοκρατικά χτυπήματα μεγάλης έντασης και όχι στην Ελλάδα. 
Υπέρβαση στόχων και δυνατοτήτων Ο κ. Αναγνωστάκης φτάνοντας στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς επισκέφθηκε το Α.Τ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς και τη διοίκησή τους, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κ. Σκούμα και τον Διευθυντή της Αστυνομίας Ιωαννίνων Ι. Βασιλάκο.
«Οφείλω ως εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας να διακρίνω και να εξάρω τον απόλυτο επαγγελματισμό των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα και γενικότερα στην Ήπειρο. 
Είναι μία εθνική αποστολή αυτή που καλούνται να φέρουν σε πέρας και τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι γίνεται υπέρβαση στην αστυνόμευση, χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης και μάλιστα σε μία ζοφερή δημοσιονομική κατάσταση. 
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα σύνορα, επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και αυτοθυσία και δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΛ.ΑΣ θεωρείται υπόδειγμα λειτουργίας και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης. 
Η φύλαξη των συνόρων Όπως ήταν φυσικό, η πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το κάδρο της συζήτησης και των δηλώσεων του κ. Αναγνωστάκη. 
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τόνισε πως τουλάχιστον στην Ήπειρο δεν υπήρξε καμία απολύτως μεταβολή προς το χειρότερο, αλλά υπήρξε αναδιάταξη των δυνάμεων, με βάση τις προτάσεις της τοπικής ηγεσίας που αναλύθηκαν και εγκρίθηκαν από το αρχηγείο. 
«Διαβεβαιώνω με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νομός Ιωαννίνων και η Ήπειρος έχει την καλύτερη αναλογία μεταξύ αστυνομικών και πολιτών. 
Μιλάμε για μία υπεροπλία δυνάμεων και το θέμα μας είναι πως αυτές θα διαταχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έγκλημα δεν θα εκλείψει από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Χώρα ασφαλής για τουρίστες και επενδύσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4678141194699774136
item