Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών

Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών
Τα Γιάννινα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους φτερωτούς επισκέπτες της πόλης, τους πελαργούς, οι οποίοι κάθε χρόνο, επιστρέφουν στην δική τους φωλιά, που χρόνια τώρα βρίσκεται στο Τζαμί της Καλούτσιανης.
Μετά από ένα μακρινό ταξίδι οι πελαργοί έρχονται για να μείνουν έως τον Οκτώβριο στη φωλιά που έφτιαξαν πριν από χρόνια στην καρδιά της πόλης αλλά και σε μερικές ακόμη που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο.
Μία «επιχείρηση», λοιπόν, διαφορετική από τις άλλες, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.
atzami pelargoi1
Όπως και πέρυσι, ανέλαβαν δράση και με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος προχώρησαν στην επιδιόρθωση και τον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών.
Με το ειδικό γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, το συνεργείο έφτασε στην κορυφή του μιναρέ για να αποκαταστήσει τη φωλιά από τις φθορές που υπέστη τον χειμώνα. Παράλληλα, με αυτήν την ευκαιρία, καθαρίστηκαν οι πέτρες του μιναρέ από τα φυτά που είχαν φυτρώσει στο χώμα, λόγω της βροχής.
Τα Ιωάννινα είναι, πλέον, έτοιμα να υποδεχθούν τους φτερωτούς επισκέπτες της άνοιξης, που θα βρούνε, όταν καταφθάσουν, ένα φιλόξενο «σπίτι» να τους περιμένει.
atzami pelargoi2
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τζαμί.. Επιχείρηση καθαρισμού της φωλιάς των πελαργών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7850342299202414536
Σχόλια
item