Θεσπρωτία: Στάση εργασίας αύριο Τρίτη από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Στάση εργασίας αύριο Τρίτη από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου 2017στις 9.00 το πρωί έξω από τα γραφεία του Επιτρόπου Ν Θεσπρωτίας , καταγγέλλοντας την μη πληρωμή δεδουλευμένων, για πάνω από δύο μήνες, των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Σουλίου 
“Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο” λέει ο λαός μας και ισχύει απόλυτα στην περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων. 

Η κυβέρνηση κατηγορεί τους επιτρόπους για παράβαση καθήκοντος και οι επίτροποι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο. Οι τοπικές Διοικήσεις παρακολουθούν “αμήχανα” τις εξελίξεις λέγοντας ότι το θέμα δεν εξαρτάται από αυτούς… 

Την ανάγκη για την κάλυψη θέσεων για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών και στον κλάδο των ΟΤΑ ,η κυβέρνηση την αναγάγει σε παιχνίδι πολιτικού εμπαιγμού, καμιά σχέση με την μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, η κυβέρνηση κοροϊδεύει, αφήνει να εννοηθεί ότι θα μονιμοποιήσει εργαζόμενους, η δε αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση προαναγγέλλει απολύσεις. 

Δυστυχώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κυβέρνηση, κρατικοί θεσμοί και τοπικές διοικήσεις “τσακώνονται” για να κρύψουν ότι στην ουσία δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά τις ανάγκες της αγοράς η οποία απαιτεί τσάκισμα όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ακόμη και αυτό της έγκαιρης πληρωμής δεδουλευμένων. Όταν διεκδικεί η εργατιά, αντί να βρει το δίκιο της βρίσκει τον “μπελά” της αντιμετωπίζοντας όλο το εγχώριο και διεθνές αντιδραστικό “δίκαιο”. 

Την ίδια στιγμή μπροστά στις ανάγκες των ανθρώπων του κεφαλαίου αίρονται όλα τα εμπόδια (νομικά, τεχνικά, πολιτικά) για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους. Τρανή απόδειξη η νομιμοποίηση όλων των μνημονίων από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας μας. Όταν διεκδικεί το κεφάλαιο, ούτε το σύνταγμα, ούτε οι νόμοι του κράτους, ούτε οι κυβερνήσεις μπορούν να του σταθούν εμπόδιο. Τότε όλα τα λαϊκά δικαιώματα πρέπει να θυσιαστούν για τις ανάγκες τους. 

Από την πείρα τους ,οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι ακόμα και για τα στοιχειώδη, όπως το να πληρώνονται στην ώρα τους, χρειάζεται αγώνας σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές, τα κόμματα που τις στηρίζουν, σε συντονισμό με τους μόνιμους συναδέλφους τους, που πλήττονται και αυτοί από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. υπάρχει ελπίδα και προοπτική και βρίσκεται στην οργάνωση αγώνων που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας. 

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίζουμε μεταξύ μας, ζούμε τα ίδια προβλήματα. Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους . Είναι ανάγκη, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή. Δίνουμε μάχη, οργανώνουμε την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα. 

Τέρμα πια σ’ αυτή την κοροϊδία, ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία, μόνιμοι, Αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι, θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση Δομών και εργαζομένων.” 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΪ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

thespro.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στάση εργασίας αύριο Τρίτη από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7157771902573105329
item