Γιάννενα: «Το Μουσείο χωρίς σπίτι» θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα Γιάννενα: «Το Μουσείο χωρίς σπίτι» θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Το Μουσείο χωρίς σπίτι» θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα

Γιάννενα: «Το Μουσείο χωρίς σπίτι» θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα

Κοινή εκστρατεία με τίτλο «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία», ξεκινούν η  Oxfam και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, για την οποία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Κάστρο Ιωαννίνων. 

Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανάμεσά τους οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες, που με την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη φιλοξενία τους έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας γιατί έπρεπε να αφήσουν τη δική τους. 


Στο «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα από τις 22 Μαρτίου  έως και τις 5 Μαΐου, τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης, αλλά πραγματικά αντικείμενα που προσέφεραν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, από την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα, σε ανθρώπους που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, για να απαλύνουν τον πόνο τους και να βοηθήσουν όσο μπορούν τη δύσκολη καθημερινότητά τους. 


• Μία ημέρα νωρίτερα την Τρίτη και ώρα 7.30– 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Συζήτηση, με θέμα «Πρόσφυγες και Μετανάστες στην Ελλάδα: Διεκδικώντας το δικαίωμα για προστασία και υποστήριξη». 


Στη συζήτηση θα συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και φοιτητές, ενώ την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Το Μουσείο χωρίς σπίτι» θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3556701173130934870
Σχόλια
item