Γιάννενα: Ένα Μουσείο, όπου τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης Γιάννενα: Ένα Μουσείο, όπου τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα Μουσείο, όπου τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης

Γιάννενα: Ένα Μουσείο, όπου τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης
Στα Γιάννενα, από τις 22 Μαρτίου έως και τις 5 Μαΐου, η κοινή εκστρατεία «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία».
Από τις 22 Μαρτίου έως και τις 5 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα η κοινή εκστρατεία «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία», της Oxfam και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανάμεσα τους οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες, που με την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη φιλοξενία τους έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας γιατί έπρεπε να αφήσουν τη δική τους.
Στο «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης, αλλά πραγματικά αντικείμενα που προσέφεραν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, από την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα, σε ανθρώπους που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, για να απαλύνουν τον πόνο τους και να βοηθήσουν όσο μπορούν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.
Φωτογραφίες των αντικειμένων αυτών, που αντιπροσωπεύουν την ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολίζουν τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους τους τελευταίους μήνες, θα βρίσκονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε κεντρικούς δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ πραγματικές προθήκες αναμένεται να φιλοξενηθούν και σε πολιτιστικούς και πνευματικούς χώρους της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα7.30– 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Συζήτηση, με θέμα «Πρόσφυγες και Μετανάστες στην Ελλάδα: Διεκδικώντας το δικαίωμα για προστασία και υποστήριξη». 
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και φοιτητές, ενώ την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που στηρίζει και την εν λόγω διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα εκθέματα της εκστρατείας «Μουσείο Χωρίς Σπίτι» βρέθηκαν την περίοδο 14/11-22/12/2016 σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το Moυσείο Ακρόπολης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα Μουσείο, όπου τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6654272565125507995
Σχόλια
item