Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων μας



Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων μας
Πολύπλευρος ο απολογισμός έργου για το 2016 του Αλ. Καχριμάνη. 
Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση του Απολογισμού για το έτος 2016 της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης, συνοψίζοντας τις εισηγήσεις των Αντιπεριφερειαρχών, τόνισε ότι αν και όλες οι Περιφέρειες λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες και έχουν τα ίδια προβλήματα «η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε όλα αυτά που καμιά άλλη δεν έχει κάνει ως τώρα. Στο επίπεδο που είμαστε φθάσαμε με τη συνεργασία όλων και βεβαίως του προσωπικού της Περιφέρειας. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι επιθυμητοί».
«Αλλά και για όσα δεν ανήκουν στη δική μας αρμοδιότητα προσπαθήσαμε», συνέχισε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνδρομή της Περιφέρειας σε ζητήματα του Τομέα Υγείας και των ΤΟΕΒ.
«Όταν έγινε συζήτηση ότι πρέπει να πάρουμε εμείς την αρμοδιότητα των ΤΟΕΒ, όλες οι Περιφέρειες, πλην Ηπείρου, αντέδρασαν. Αλλά εμείς δεν είμαστε για το θεαθήναι. Εάν δεν είχαν γίνει οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τους ΤΟΕΒ, σήμερα δεν θα είχαν νερό οι παραγωγοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, με αφορμή και το ζήτημα της φέτας, υπογράμμισε ότι πρέπει οι παραγωγοί να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και ταυτόχρονα να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει η σημερινή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφέρθηκε επίσης στους δασικούς χάρτες, επαναλαμβάνοντας ότι αν δεν ανακληθούν θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα, ενώ όπως είπε η παράταση που δόθηκε «είναι για γέλια» αφού δεν λύνει το πρόβλημα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση για τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν στο θέμα αυτό.
«Ως Ένωση Περιφερειών ζητάμε για 3η φορά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», πρόσθεσε λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ας συνεργαστούν επιτέλους οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις νέες προοπτικές που δημιουργήθηκαν, και με τη συμβολή της Περιφέρειας, στην προώθηση των ακτινιδίων, σε πρωτοβουλίες για παραγωγή νέων προϊόντων όπως το κασκαβάλ, επισημαίνοντας ότι «οι παραγωγοί κάνουν θαύματα στις εκθέσεις που συμμετέχουν»
Απαντώντας σε άλλα ζητήματα - ερωτήματα που τέθηκαν ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 280 αιτήσεις στην Ήπειρο, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει, πλην όμως υπάρχει πρόβλημα με το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερα μεγάλη παρέμβαση για τον Αμβρακικό Κόλπο και το περιβάλλον τα έργα αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών που προωθεί η Περιφέρεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά από πολλές δεκαετίες θα βρεθεί λύσει για διοικητήρια σε Πρέβεζα και Άρτα, ενώ αναφέρθηκε και στον θετικό τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια και γενικά οι φορείς της Ηπείρου αντιμετώπισαν το «προσφυγικό», ζητώντας από όλους «να μην υπάρχει ξενοφοβία».
Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά σε παρεμβάσεις που έχει προβεί για τη δημιουργία κόμβων της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Φιλιππιάδας, στη χρησιμότητα της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάργου (στα Ιωάννινα), στις αθλητικές εγκαταστάσεις με την επικείμενη παράδοση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, αλλά και τη συνδρομή της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση αθλητικών έργων που ήταν ενταγμένα στο Ελλάδα 2004), όπως το κλειστό στους  Κωστακιούς, αλλά και του Καναλλακίου για το οποίο απομένει να συννενοηθεί ο ανάδοχος με το Δήμο Πάργας.
«Σε όλα χρειάζεται θέληση, σε όλα θέλει αποτελεσματικότητα. Εμείς είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε», κατέληξε ευχαριστώντας όσους βοηθούν στο  έργο αυτό, είτε άμεσα, είτε ακόμη και με την κριτική τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων μας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 22667589999106265
item