Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πρόσοψη της Ζωσιμαίας Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πρόσοψη της Ζωσιμαίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πρόσοψη της Ζωσιμαίας

Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πρόσοψη της Ζωσιμαίας

Μπορεί να πέρασαν χρόνια και μάλιστα αρκετά, για την ακρίβεια, έξι (!) ωστόσο, οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών που απειλούσαν με πολύ σοβαρότερες ζημιές το κτήριο της Ζωσιμαίας Σχολής, ολοκληρώθηκαν. 

Η αγωνία και οι προσπάθειες της διεύθυνσης του 1ου Γυμνασίου προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα, βρήκαν τελικά «ευήκοον ους», με χρήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου και εργασίες που εκτελέστηκαν με την τοποθέτηση υδρορροών και το βάψιμο της πρόσοψης του κτηρίου. 

Η τελευταία πινελιά μπήκε από τους ίδιους τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου που ανέβηκαν στη σκαλωσιά ύψους 12 μέτρων για να βάψουν στην απόχρωση του χρυσού τα γράμματα στην πρόσοψη του κτηρίου, όπως ήταν από την περίοδο της ανέγερσης του σχολείου.    

«Χτυπήσαμε όποια πόρτα μπορούσαμε και καταφέραμε μετά από έξι χρόνια να πετύχουμε την μερική αποκατάσταση του κτηρίου. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει να διεκδικούμε την ολοκληρωτική παρέμβαση ώστε το κτήριο να αποκατασταθεί», λέει ο κ. Πλεύρης, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των προβλημάτων. 

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην χρειαστούν άλλα έξι χρόνια, για να γίνουν οι εργασίες στο πίσω μέρος του κτηρίου», λέει καταλήγοντας ο κ. Πλεύρης. Σε ανακοίνωσή της η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου εκφράζει την ευαρέσκειά της και τις ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν για την αναπαλαίωση της πρόσοψης και της νότιας πλευράς του. 

«Είναι χαρά μας γιατί επιτέλους – μετά από έξι χρόνια – αρχίζουν να ευοδώνονται οι προσπάθειές μας για τη συντήρηση και πλήρη αποκατάσταση του σχολείου μας, του «δημοσίου γενικού Ελληνικού σχολείου» κατά τη διαθήκη του αείμνηστου Νικολάου Ζωσιμά. 

Ένα δημόσιο διδακτήριο κόσμημα για την πόλη και την εκπαίδευση, που συνεχίζει την αδιάλειπτη λειτουργία και προσφορά του επί 112 συναπτά έτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πρόσοψη της Ζωσιμαίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2465514549247502399
Σχόλια
item