Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος πήγε στον Τσίπρα ο Πιτέλα [εικόνες] Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος πήγε στον Τσίπρα ο Πιτέλα [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος πήγε στον Τσίπρα ο Πιτέλα [εικόνες]

Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος πήγε στον Τσίπρα ο Πιτέλα [εικόνες]
Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος, χαρούμενος και συγκινημένος πήγε στην συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Τζιάνι Πιτέλα.
Σε απόλυτη σύμπλευση για την αναγκαιότητα της άμεσης επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως ενός ζητήματος αρχής της ΕΕ που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη ως σύνολο, εμφανίστηκαν Αλέξης Τσίπρας και Τζιάνι Πιτέλα κατά την έναρξη της συνάντησης τους.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή η μάχη δεν είναι μάχη μόνο για την Ελλάδα, αλλά μάχη για την Ευρώπη, διότι κάποιοι θέλουν να ακυρώσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως θεσμό όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από την Ευρώπη» και σημείωσε ότι «επομένως πρέπει να παλέψουμε μαζί για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη».
Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση του προγράμματος και πρέπει να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, διότι είναι ευρωπαϊκός θεσμός και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους θεσμούς έξω από την ΕΕ, να απαγορεύσουν τον σεβασμό στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα». «Είμαι απολύτως σε αυτή τη γραμμή», τόνισε.
Συγκινημένος με το μετάλλιο στο στήθος 
Λίγο νωρίτερα σε τελετή στο δημαρχείο της Αθήνας ο Γιώργος Καμίνης ανακήρυξε επίτιμο δημότη της Αθήνας τον Τζιάνι Πιτέλα, η χαρά του οποίου ήταν τόσο μεγάλη, που πήγε με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, κρεμασμένο στο στήθος και στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  
«Από την Αθήνα, την καρδιά της δημοκρατίας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναγέννηση μιας ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης» δήλωσε συγκινημένος ο Τζάνι Πιτέλα, μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης των Αθηνών, από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. 
Η εύθραυστη ιδιότητα της δημοκρατίας, είπε, ερμηνεύεται ως ευκαιρία απειλής σε μια χώρα.
Ωστόσο, η ιστορία και η γεωγραφία της Αθήνας έχουν δείξει ότι οι Αθηναίοι έβρισκαν πάντα τον τρόπο να ξαναγεννηθούν. 
«Όλα μπορούν να αλλάξουν, τα πάντα ρει, προς το καλύτερο ή χειρότερο, εξαρτάται από μας», είπε χαρακτηριστικά. «Προσπάθησα να βοηθήσω από το 2010.
Το 2012 οργάνωσα εκδήλωση στην πλατεία Πάνθεον στη Ρώμη, θεωρώντας ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείτο ως παράδειγμα τιμωρίας» σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι «όταν ξεκίνησα την υποστήριξή μου στην κυβέρνηση, ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σήμερα είναι άλλη κυβέρνηση. Οι ηγεσίες αλλάζουν, αλλά η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά μου». 
Στην τελετή που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία των υπουργών, Π. Κουρουμπλή και Γ. Κατρούγκαλου, της Φ. Γεννηματά, του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη και πολλών ευρωβουλευτών, ο επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, μίλησε για την βαθιά κρίση που βιώνει η Ευρώπη, αλλά και την πίστη του ότι μπορεί να αναγεννηθεί. 
Ο μοναδικός δημοκρατικός χώρος για να υπάρξουμε, είναι ο ευρωπαϊκός, είπε, τονίζοντας ότι η διαίρεση αποδυναμώνει τα δημοκρατικά συστήματα και ότι ο ίδιος προσβλέπει στα Ηνωμένα Ευρωπαϊκά Κράτη. 
Ως απαραίτητο συστατικό, υπογράμμισε τη διαφύλαξη της δημοκρατίας, χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη, όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της. 
Συνέκρινε τη σημερινή κρίσιμη περίοδο με τις αρχές του 20ου αιώνα, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Κλαρκ «οι υπνοβάτες», για να τονίσει ότι αντίθετα με την απάθεια που επικράτησε τότε, τώρα πρέπει να δράσουμε, να μην γίνουμε υπνοβάτες και από την καρδιά της δημοκρατίας, την Αθήνα, να ξεκινήσουμε και να σώσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία. 
Ο κ. Καμίνης, στην προσφώνησή του εξήρε την φιλία και την αλληλεγγύη που έδειξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στην πρωτοφανή κρίση που γνώρισε η Ελλάδα και η Αθήνα, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ανεργία, πολλαπλασιασμό των ευάλωτων ομάδων. 
«Η κοινωνική συνοχή κλυδωνίστηκε, η χώρα διέτρεξε τον κίνδυνο της απομόνωσης» είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι σε τέτοιες συγκυρίες αποδεικνύεται η αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού, που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για να καταλήξει ότι ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ότι το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του εξτρεμισμού. 
Στο δημαρχιακό μέγαρο ήταν επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές, Νίκος Ανδρουλάκης, Μ. Κύρκος, Γ. Γραμματικάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Σ. Φλογαϊτης. 
Φωτογραφίες: Εurokinissi: Τατιάνα Μπόλαρη/ Γιάννης Παναγόπουλος 
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Epirusblog Gr
5 of 5
Με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στο στήθος πήγε στον Τσίπρα ο Πιτέλα [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7259833005731392379
Σχόλια
item