Χατζηδάκης: Πληρώνουμε το κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας

Χατζηδάκης: Πληρώνουμε το κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας

Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup, θα αποτελεί μία επιβεβαίωση της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Εάν η αξιολόγηση κλείσει, με μέτρα που θα είναι το «κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας», το Μαξίμου θα προτάξει κάποια αντισταθμιστικά μέτρα ενώ σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι διαβουλεύσεις, ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα επιτεθεί σε ΔΝΤ, Σόιμπλε και Νέα Δημοκρατία, πριν κατέβει, τελικώς, σε εκλογές. 

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απέχθεια προς την επιχειρηματικότητα», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε τόσο στην περίπτωση του Ελληνικού, όσο και στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, όπου δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε, και οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας. 

Σημείωσε δε πως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με τους δείκτες ανάπτυξης στο 0,4%, δύο χρόνια μετά έχει να επιδείξει την επιστροφή στο 0%.

«Ανεξαρτήτως προθέσεων τα πράγματα έχουν πάει προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούσε από την κυβέρνηση Σαμαρά, μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την περασμένη διετία, κατά την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε τελικά μέτρα 6 δισεκατομμυρίων. 

«Οι φτωχοί άνθρωποι πληρώνουν περισσότερο την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε. «Πληρώνουμε ακόμα την διαπραγμάτευση». 

Ως κυριότερα προβλήματα της χώρας, η Νέα Δημοκρατία ξεχωρίζει την ανεργία και το ασφαλιστικό, προβλήματα που μόνο με νέες δουλειές μπορούν αν αντιμετωπιστούν, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα νέων επενδύσεων. 

Εάν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση, η χώρα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με ισοσκελισμένη μείωση φόρων και δαπανών και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα με παροχή κινήτρων και απλούστευση των αδειοδοτήσεων


epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: Πληρώνουμε το κόστος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8386270073509703054
item