Ο Μεϊμαράκης έδωσε τα χέρια με τον Μητσοτάκη και «πυροβόλησε» τον Τσίπρα

Ο Μεϊμαράκης έδωσε τα χέρια με τον Μητσοτάκη και «πυροβόλησε» τον Τσίπρα
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποσκοπούσε στο να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις πρόσφατες, άστοχες δηλώσεις για «τζάμπα μάγκες».
Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και άφησαν πίσω τους τις έριδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μεϊμαράκης «πυροβόλησε» τον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή.
«Ήταν μια ειλικρινή συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχαν συνάντηση για παραπάνω από μια ώρα και όταν ολοκληρώθηκε οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μεϊμαράκη αν τα βρήκαν μεταξύ τους.
«Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».
Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. 
Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν». Είπε, επίσης, ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».
Και έσπευσε να εξαπολύσει επίθεση κατά του κ. Τσίπρα για να δώσει το στίγμα των προθέσεών του:
«Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».
Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...».
Σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της ΝΔ. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.
Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δ. Παπαμήτσος

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μεϊμαράκης έδωσε τα χέρια με τον Μητσοτάκη και «πυροβόλησε» τον Τσίπρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7779836989613629806
item