Γιάννενα: Εγκύκλιος αποδοκιμασίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων Αντιχριστιανικό σεμινάριο υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου!

Γιάννενα: Εγκύκλιος αποδοκιμασίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων Αντιχριστιανικό σεμινάριο υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου!

Εκτεθειμένη βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, για την απόφαση του -εποπτευόμενου από την ίδια-  Πνευματικού Κέντρου να θέσει υπό την αιγίδα του και μάλιστα να φέρεται  ότι  προσκαλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια διάλεξη και ένα (αντιχριστιανικό) σεμινάριο «Σφαιρικής Αντιληπτικότητας» (!), που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο! 

Είναι άγνωστο αν όσοι έλαβαν την απόφαση αυτή, είχαν γνώση τι πρεσβεύουν οι διοργανωτές τους.  


Ενδεχομένως παρασυρμένοι από άλλες εκδηλώσεις «ελαφρά τη καρδία» να συναίνεσαν. Ο ρόλος όμως του Πνευματικού Κέντρου, πρέπει να είναι καθοδηγητικός, να εξετάζει σε βάθος την ουσία των εκδηλώσεων που διοργανώνει ή που θέτει υπό την αιγίδα του και σε κάθε περίπτωση να εκτιμά  αν και σε τι ωφελούν αυτές το κοινωνικό σύνολο. 

Και όπως αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση,  καλές προθέσεις μπορεί να υπάρχουν, πλην όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μετατρέπονται σε «παγίδες»  για ανυποψίαστους πολίτες, με την… αιγίδα του μάλιστα! 

Οι εκδηλώσεις αυτές, έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα και μάλιστα για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, εκδόθηκε εγκύκλιος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, στην οποία γίνεται λόγος για αίρεση και το σεμινάριο χαρακτηρίζεται «αποκρυφιστικό»! 


«Το ύπουλο και επίσης επικίνδυνο του πράγματος, φαίνεται καθαρά από τους τίτλους που επιστράτευσαν οι διοργανωτές του και οι οποίοι τίτλοι έχουν δήθεν σχέση με τη «συγχώρεση»», υπογραμμίζει η Ιερά Μητρόπολη, η οποία συνεχίζει: «Όμως συχνά πίσω από διάφορα προσωπεία κρύβονται δοξασίες, που έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό, με τη χρήση όρων, όπως «ενεργειακά κέντρα» και «εξωαισθητηριακή αντίληψη» που προέρχονται από τον χώρο της παραψυχολογίας και του ινδουϊσμού και έχουν υιοθετηθεί από το αντιχριστιανικό κίνημα της «Νέας Εποχής». 

Καταστάσεις δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και το φως το αληθινό του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και την αγιασμένη ζωή της Εκκλησίας μας». 

Η Ιερά Μητρόπολις θέτει ζήτημα σε απόλυτους εκκλησιαστικούς κανόνες, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή, η οποία σαφώς και δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διακίνηση ιδεών κλπ, αλλά δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει αρωγός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δίχως να ξεκαθαρίζεται ο ρόλος και ο σκοπός τους. 


Πολύ περισσότερο θα έπρεπε να λάβει υπόψη της το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ασφαλώς κάθε άλλο με καλό «μάτι» βλέπουν την στήριξη αιρέσεων από το Δήμο. 

Κι αν υποτεθεί ότι μέχρι χθες οι  της Δημοτικής Αρχής αγνοούσαν τα περί «αιρέσεων» και «αποκρυφιστικού χαρακτήρος» των δύο εκδηλώσεων, μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, ώστε να συνεχίσει να παρέχει το Πνευματικό Κέντρο την αιγίδα του, στέλνοντας λάθος μήνυμα στον κόσμο. 

Πέραν της επιβεβαίωσης εκείνων που υποστηρίζουν ότι ο Δήμος κινείται χωρίς… πυξίδα (όπως μόλις χθες επεσήμανε ο «Π.Λ.») ή με «αυτόματο πιλότο», όπως λένε άλλοι, σήμερα κιόλας οφείλει να αποκαταστήσει την … τάξη και να διορθώσει το λάθος του.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εγκύκλιος αποδοκιμασίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων Αντιχριστιανικό σεμινάριο υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7028068844484354010
item