Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το Άγαλμα της Ελευθερίας (βίντεο)

Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το Άγαλμα της Ελευθερίας (βίντεο)
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Σε ένα βίντεο παραγωγής του Business Insider, ο δασοφύλακας στο Liberty Island μίλησε για την ιστορία του αγάλματος και πολλά από τα μυστικά γι ‘αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε.
Δώρο της Γαλλίας προς τον αμερικανικό λαό, για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε ένα νησάκι απέναντι από το Μανχάταν συμβολίζει την ελευθερία, την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και τη φιλία μεταξύ των εθνών.
Τοποθετήθηκε στην είσοδο του λιμανιού της πόλης, για να «καλωσορίζει» τα εκατομμύρια των μεταναστών που κατέφθαναν καθημερινά στην Αμερική.
Μόνο η συναρμολόγηση του αγάλματος κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Το άγαλμα πακεταρισμένο σε 350 κομμάτια και 214 κιβώτια, έφτασε και όταν τοποθετήθηκε το τελικό του ύψος είναι ήταν 93 μέτρα.
Από τα θεμέλια της βάσης μέχρι και την κορυφή αυτής, υπάρχουν 192 σκαλιά, ενώ από τη βάση του αγάλματος μέχρι το στέμμα του, 354 σκαλιά.
Το άγαλμα έχει διάσταση μέσης 10,5 μέτρα και το συνολικό του βάρος αγγίζει τους 225 τόνοι. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46 μέτρα. Τα σανδάλια του αγάλματος, έχουν μήκος 7,5 μέτρα, ενώ στο στέμμα υπάρχουν 25 παράθυρα και 7 καρφιά, τα οποία συμβολίζουν τις 7 θάλασσες.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το Άγαλμα της Ελευθερίας (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5381392502511831381
item