Πρέβεζα: Την τοποθέτηση "σαμαριών" στη διασταύρωση της Ζαλόγγου και Μερκούρη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Πρέβεζα: Την τοποθέτηση "σαμαριών" στη διασταύρωση της Ζαλόγγου και Μερκούρη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Ομόφωνη απόφαση για την τοποθέτηση "σαμαριών"  στη διασταύρωση Ζαλόγγου και Μερκούρη,πήρε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Το θέμα ήρθε προς ψήφιση μετά, και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μετά τα πολλά τροχαία που συνέβησαν στο σημείο και με αποκορύφωμα το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη πριν λίγες ημέρες, μάζεψαν υπογραφές για να τοποθετηθούν φανάρια στο σημείο, τις οποίες κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας κ. Μιλτιάδης Κλάπας τόνισε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είχε απασχολήσει και την δική του Δημοτική Αρχή, η οποία είχε καταθέσει πρόταση για ακόμα πιο δραστικά μέτρα όπως η δημιουργία κόμβου σε αυτό και σε άλλα εξίσου επικίνδυνα σημεία της πόλης, την οποία ωστόσο δεν είχε αποδεχθεί τότε η τροχαία Πρέβεζας.


Ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Παπαδιώτη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

"Ήθελα να επισημάνω ένα πολύ απλό πράγμα.Επειδή τυχαίνει στο δρόμο που έγινε το ατύχημα να περνάω (...). Μία πολύ απλή λύση είναι το θέμα του πάρκινγκ γιατί δεν υπάρχει ορατότητα!θα μπορούσε να ληφθεί κάποιο μέτρο εκεί πέρα. 

Υπάρχει πρόβλημα ορατότητα!Δηλαδή αυτός που βγαίνει και έχει το στοπ δεν βλέπει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά! Είναι μια απλή και γρήγορη. Να το δούμε τάχιστα! Όλα τα άλλα, χρειάζονται μελέτη. Αυτή είναι πιο απλή και γρήγορη λύση!"

Σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή, για το θέμα άσκησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Νίτσας, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και πως αν δεν θρηνούσαμε ένα θύμα σήμερα και το θέμα δεν είχε φτάσει στον εισαγγελέα, το θέμα θα είχε μπει στις καλένδες.

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος αναφερόμενος στο θέμα είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν θέλω να υιοθετήσω ακραίες εκφράσεις που ακούστηκαν για δημοσιότητα και αντιπολίτευση (αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Νίτσας).

Η πόλη είναι ανοχύρωτη σε πολλά σημεία όχι μόνο σε ένα, γίνονται προσπάθειες πάρα πολλές το τελευταίο καιρό. Το πρώτο επίπεδο παρεμβάσεων είναι αυτές που θα γίνουν άμεσα. Σαμαράκια στους δύο δρόμους , "μάτια γάτας", διαγραμμίσεις και σήμανση καλύτερη. 

Σε δεύτερο επίπεδο είναι η δελτίωση της γεωμετρία στις διασταυρώσεις των οδών, έτσι ώστε τα οχήματα που μπαίνουν στις διασταυρώσεις να έχουν καλύτερες θέσεις και καλύτερη ορατότητα. 

Σε τρίτο επίπεδο σε άλλα σημεία της πόλης θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στην ποιότητα του οδοστρώματος .Σε άλλη φάση μελετάτε και η τοποθέτηση φαναριών"

"Καταρχήν αυτά τα μέτρα αποφασίστηκαν από κοινού.Και εδώ έγινε μια σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες τα μέτρα να προκριθούν. 

Άρα τα θεωρούμε άμεσα μέτρα, όχι ότι θα λύσουν το πρόβλημα οριστικά, θα βελτιώσουν όμως την κατάσταση στα συγκεκριμένα σημεία.τα σημεία αυτά είναι πολλά, αυτή είναι η πόλη μας!

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, Δεν είναι μόνο εκεί!Είναι και η Κρόκου παραπάνω, είναι στο γήπεδο που δεν υπάρχει ορατότητα, είναι και η Λαμπράκη. 

Είναι πολλά τα επικίνδυνα σημεία Πρέπει όλοι μας να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή!Να περάσουμε αυτό το μήνυμα και στους πολίτες και στα παιδιά τα οποία είναι και λίγο ανέμελα.

Από εκεί και πέρα εμείς όπως είπα, οι κάτοικοι εκεί ζητούν σηματοδότηση, για να γίνει αυτό χρειάζονται μελέτες.

Εμείς αν κρίνουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα τι θα κάνει το υπουργείο, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να βάλουμε σηματοδότες! Θα δώσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο αν υπάρχει θετική ανταπόκριση ή όχι!

Από εκεί και πέρα, αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα!Αυτό αποφασίσαμε από κοινού και η τροχαία και ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες. "

mypreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Την τοποθέτηση "σαμαριών" στη διασταύρωση της Ζαλόγγου και Μερκούρη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 684925948490206965
item