Άρτα: Έκλεψαν και απινιδωτή!

Άρτα: Έκλεψαν και απινιδωτή!

Εξαθλίωση-αρπάζουν ό,τι νομίζουν πως έχει αξία - Ήταν τοποθετημένος στην κεντρική πλατεία - Έκκληση από τον Δημ. Βαρέλη, να τον επιστρέψουν.


Δυσάρεστη έκπληξη δοκίμασαν τόσο οι αρχές όσο και οι πολίτες που βρέθηκαν νωρίς, χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Άρτας. 
Ο χώρος που είχε κατασκευαστεί και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν τοποθετημένος φορητός απινιδωτής προκειμένου, αν ποτέ χρειασθεί, να σώσει τη ζωή οποιοδήποτε πολίτη αντιμετωπίσει πρόβλημα σ’ ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, ήταν σπασμένος και το μηχάνημα έλειπε...
Η κλοπή σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα τις βραδινές ή τις πρώτες πρωινές ώρες και επί τόπου έσπευσε η Ασφάλεια Άρτας, διεξάγοντας τον σχετικό έλεγχο για τον εντοπισμό οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη.
Επί τόπου στο σημείο έσπευσε από νωρίς το πρωί και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, ο οποίος είχε αναλάβει από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, ώστε να αναζητούνται χορηγίες πολιτών ή επαγγελματιών ακόμη και φορέων για την εξασφάλιση αυτού του τύπου των μηχανημάτων προκειμένου να υπάρχει σχετική κάλυψη των Δήμων και άλλων χώρων μαζικής συνάθροισης, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να κινδυνεύσει από αιφνίδια ανακοπή και να χρειαστεί ανάνηψη.
Έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα στον συνολικό αριθμό των οχτώ αντίστοιχων μηχανημάτων νέας γενιάς φορητών απινιδωτών μέσω ευγενικών χορηγιών από επιχειρηματίες κατά κύριο λόγο του νομού Άρτας, ο κ. Βαρέλης δεν έκρυψε την λύπη του όσο και την απογοήτευσή του για αυτή την κλοπή. Ήταν ο πρώτος που τοποθετήθηκε και αποτελούσε χορηγία του γνωστού Αρτινού επιχειρηματία κ. Κώστα Γκαρτζονίκα.
Ευρισκόμενος ήδη στο χώρο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Άρτας όπου και επίσημα κατέθεσε την μήνυση κατά αγνώστων για την κλοπή του απινιδωτή, ο κ. Βαρέλης, εμφανώς ενοχλημένος, δήλωσε: «Έχουν ήδη ανταποκριθεί άμεσα από την Ασφάλεια Άρτας, φτάνοντας στο σημείο κι έχουν ήδη πάρει αποτυπώματα για να δούμε τι έχει απογίνει με τον απινιδωτή... 
Ήταν ο πρώτος που τοποθετήθηκε και έκτοτε έχουν τοποθετηθεί άλλοι επτά, εκ των οποίων πέντε στην πόλη της Άρτας και άλλοι τρεις στα ορεινά του νομού και πιο συγκεκριμένα σε Καλεντίνη, Άγναντα και Βουργαρέλι», είπε και πρόσθεσε: «Το κόστος αγοράς είναι γύρω στα 1.000 ευρώ. 
Όμως είναι ένα πολύ χρήσιμο μηχάνημα -όπως έχουμε ξαναπεί- για την κοινωνία και παράλληλα είναι άχρηστο σε όποιον δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί. Ο λόγος που το αφαίρεσαν, λοιπόν, μας είναι άγνωστος, διότι δεν μπορούν ουσιαστικά να κάνουν κάτι με αυτό εφόσον είναι ειδικό μηχάνημα για συγκεκριμένη χρήση».
Να το επιστρέψουν 
Ο κ. Βαρέλης, στάθηκε στο γεγονός της αχρηστίας του απινιδωτή σε όποιον το αφαίρεσε, μεταφέροντας δημόσια προς τον υπεύθυνο την εξής έκκληση: «Εγώ πάντως παρακαλώ αυτόν ή αυτούς που το πήρανε να το ξανασκεφτούν. Και να τον επιστρέψουν τον φορητό απινιδωτή, χωρίς κάποια συνέπεια. 
Ας το αφήσουν σε κάποιο σημείο, να το βρούμε. Ειδάλλως έχω να σας πω ότι οι αστυνομικοί της Άρτας και η Ασφάλεια έχουν ήδη κάνει πολύ καλή δουλειά και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εντοπιστούν. 
Ας το ξανασκεφτούν».
Αναφορικά με τον τρόπο κλοπής ο κ. Βαρέλης απαντώντας στις ερωτήσεις μας ανέφερε ότι έχουν σπάσει το κουτί που είχε κατασκευαστεί ως υποδοχέας για το μηχάνημα.
Θυμίζουμε ότι αυτό είχε κλειδί για να το ανοίξει την αναγκαία στιγμή όποιος, γιατρός ή πολίτης ή νοσηλευτής ή διασώστης με γνώσεις χειρισμού του μηχανήματος τύχανε να βρεθεί στο σημείο σε ώρα ανάγκης για να το πάρει προκειμένου να το θέσει σε λειτουργία στην προσπάθεια να σωθεί η ζωή όποιου μπορεί να κινδυνεύσει. 
Το κλειδί αυτό είχε συμφωνηθεί να παραμένει σε παρακείμενο κατάστημα με πολλές ώρες λειτουργίας ώστε να είναι πάντα διαθέσιμο την αναγκαία στιγμή. 
Ο ή οι δράστες εν προκειμένω για να αφαιρέσουν τον απινιδωτή έσπασαν το κουτί υποδοχής. 
Η Ασφάλεια Άρτας τόσο στο σπασμένο κουτί όσο και περιμετρικά του ίδιου χώρου έχουν πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. 
Ο κ. Βαρέλης εξάλλου υπογράμμισε ότι «Υπάρχει ο σειριακός αριθμός του μηχανήματος τον οποίο έχει η ΠΕ Άρτας και η Ασφάλεια και όλα τα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο μηχάνημα», αναφερόμενος στο γεγονός ότι «είναι έτσι απολύτως άχρηστο στον οποιοδήποτε, διότι δεν μπορεί ούτε να διακινηθεί προς πώληση ως προϊόν κλοπής. 
Υπάρχουν όλα τα στοιχεία του για να εντοπιστεί».
Πάντως ο κ. Βαρέλης υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα ανέφερε: «κάποια πράγματα δεν αντανακλούν ούτε πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύνολο της κοινωνίας μας είναι μειοψηφίες που δρουν έτσι και δυστυχώς σε βάρος της κοινωνίας μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Ασφαλώς και αν δεν βρεθεί θα προσπαθήσουμε να το αντικαταστήσουμε. «Ναι» ασφαλώς και θα το κάνουμε, διότι το θεωρούμε σημαντικό για το κοινωνικό σύνολο».
Και κλοπή στο Δημαρχείο προ ημερών
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ ημερών η Ασφάλεια Άρτας ασχολήθηκε και με την κλοπή που σημειώθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας. 
Σε εκείνο το συμβάν μέρα μεσημέρι και καθώς κάπου λίγο μετά τις 2, κι ενόσω το Δημαρχείο ήταν ανοιχτό, δυο δράστες εισήλθαν και αφαίρεσαν από γραφείο καθώς απουσίαζε για ελάχιστα λεπτά ο υπάλληλος, έναν φορητό υπολογιστή αξίας 1.500 ευρώ. 
Η έρευνα της Ασφάλειας στην περίπτωση αυτή ήταν αποτελεσματική και σε λιγότερο από μισή ώρα εντοπίστηκαν οι δυο δράστες αδέλφια και γνωστοί για παράνομες δραστηριότητες στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση. Έτσι ο υπολογιστής εντοπίστηκε άμεσα και αποδόθηκε στο Δήμο, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.



ixotisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έκλεψαν και απινιδωτή!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8432264429623280574
item