Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη

Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη  - Κεντρική Εικόνα
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι ενδέχεται κάθε μήνα η χώρα του να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες.
«Αν το θέλετε, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο στους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και να σας προκαλέσουμε ασφυξία», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία».
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επέκρινε την απαγόρευση ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαιτέρως της Γερμανίας και της Ολλανδίας για την διεξαγωγή εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.
«Θα αλλάξει το σύνταγμα στη Γερμανία, στην Ολλανδία; (…) Είναι εσωτερικά μας ζητήματα (…) Γιατί ανακατεύεστε;» διερωτήθηκε ο Σοϊλού απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.
Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε επίσης την Γερμανία και την Ολλανδία πως εμπλέκονται στις διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013 εναντίον του Ερντογάν, στις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις του 2014 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. «Προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που δεν έχουν τελειώσει», υποστήριξε. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1256567210152644924
Σχόλια
item