Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για το Eurogroup

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για το Eurogroup


Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη, στις 14:00 το απόγευμα, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει τι συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Τη σύγκληση της επιτροπής είχε ζητήσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει καταγγείλει «σιωπή» από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως δέχτηκε με χαρά την πρόταση, επισημαίνοντας στη ΝΔ ότι η κυβέρνηση ούτως ή άλλως έχει τοποθετηθεί μέσω άλλων στελεχών της.

Νωρίτερα, κυβερνητικά στελέχη είχαν δικαιολογήσει τη στάση Τσακαλώτου, παραπέμποντας για απαντήσεις στην εμφάνιση του πρωθυπουργού αύριο Παρασκευή στη Βουλή.

Η συμφωνία του Eurogroup προβλέπει πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα ώστε να καταρτιστούν νέες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, το ασφαλιστικό σύστημα και την εργασιακή νομοθεσία.

Το ακριβές κόστος των νέων μέτρων δεν είναι γνωστό, όμως αναμένεται να κινηθούν στη γραμμή των προτάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για παλιούς συνταξιούχους και ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω συνεργατών του στα υπονοούμενα της ΝΔ για ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μετά το Eurogroup, όπου συμφωνήθηκε επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να σχεδιαστούν νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά.

«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», φέρεται να είπε ειρωνικά σε συνεργάτες του ο κ. Τσακαλώτος, επιστρατεύοντας ρήση του λογοτέχνη Μαρκ Τουέιν. «Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα διακινούνται», προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.


Πηγή: http://www.skai.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για το Eurogroup
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8724746763493771477
item