Γιάννενα: Να υλοποιηθεί η πρόταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών

Γιάννενα: Να υλοποιηθεί η πρόταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών

Στα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων παρεμβαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της. 

«Η Δημοτική Αρχή ήρθε να πανηγυρίσει για το γεγονός ότι φορτώνει τόσο πολύ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα νοικοκυριά και τα μαγαζιά με τα ανταποδοτικά τέλη,  που έχει 2 εκατομμύρια πλεόνασμα. 

Αν ήθελε να «επιστρέψει έργα» στα λαϊκά νοικοκυριά όπως έλεγε εχθές, τότε να υλοποιούσε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά και στα μικρομάγαζα, και για πάγωμα των ανταποδοτικών τελών στους λογαριασμούς των ανέργων για όλο τον καιρό της ανεργίας. 

Φέρει ευθύνες για τους τεράστιους λογαριασμούς που έρχονται στα σπίτια και τα μικρομάγαζα, για τις οφειλές που συσσωρεύονται και καταλήγουν σε διακοπές ρεύματος», σημειώνει σχολιάζοντας την απόφαση για υλοποίηση έργων στην πόλη από πλεόνασμα 2 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή. 

«Το πιο νεωτεριστικό έργο που «επέστρεψε στην πόλη» η Δημοτική Αρχή ήταν η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων άλλων 2 Δημοτικών Ενοτήτων, του Περάματος και της Ανατολής. 

Οι δηλώσεις του Δημάρχου –ειδικά στη χθεσινή συνεδρίαση- για προστασία του δημοσίου χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων, μόνο ως προσβολή στη νοημοσύνη των Γιαννιωτών μπορούν να χαρακτηρισθούν», συμπληρώνει ενώ αναφορά κάνει και στο ζήτημα των διακανονισμών της ΔΕΥΑΙ «Η Λαϊκή Συσπείρωση, και οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, θα παραμείνουν στο πλευρό του λαού, να παλεύουν ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση, να παλεύουν για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, για κατάργηση της ανταποδοτικής δράσης των Δήμων. 

Θα συνεχίζουν να βρίσκονται ενάντια σε κάθε απόφαση για διακοπή νερού και ρεύματος, να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια άλλη κοινωνία που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

www.ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Να υλοποιηθεί η πρόταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2759199174065444348
item