Σταθάκης: Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση

Σταθάκης: Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση

«Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη» απάντησε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις» επέμεινε ο υπουργός από τη ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα όπου βρέθηκε, ωστόσο εκτίμησε ότι «έχουμε κλείσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο… Θα κλείσει και αυτή η διαπραγμάτευση».

«Εμείς επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει με τρόπο που να είναι συμβατός με τα δεδομένα που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 και 2018. 


Θα κλείσει και με όρους για μετά το 2018 που να είναι συμβατοί με τα πραγματικά δεδομένα. Δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας πάντως σε σχετικές ερωτήσεις για τις δηλώσεις βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περί ψήφισης ή μη, μέτρων, σχολίασε: «δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα η κοινοβουλευτική ομάδα. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Η συμφωνία στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα είναι συμβατή και με τη διάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε πάντως εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταθάκης: Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9147197590594533850
item