Τραμπ: Μυθεύματα τα περί Ρωσίας - Που ζούμε, στη ναζιστική Γερμανία;

Τραμπ: Μυθεύματα τα περί Ρωσίας - Που ζούμε, στη ναζιστική Γερμανία; - Κεντρική Εικόνα
Σε κατηγορηματική διάψευση των ανεπιβεβαίωτων φημών ότι η Ρωσία διαθέτει στοιχεία ακόμα και σεξουαλικής φύσεως που τον εκθέτουν προσωπικά προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος μάλιστα τη διάψευση του ίδιου του Κρεμλίνου.
 
Σε μπαράζ αναρτήσεών του στο Twitter, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε πως πολιτικοί αντίπαλοί του προσπαθούν να «ευτελίσουν» την εκλογική νίκη του με «ψεύτικες ειδήσεις» και υποστήριξε ότι «η Ρωσία ουδέποτε έχει προσπαθήσει να ασκήσει πίεση» πάνω του.
 
«Δεν έχω τίποτα να κάνω με τη Ρωσία – ούτε επιχειρηματικές συμφωνίες, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα», έγραψε, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν θα έπρεπε να έχουν επιτρέψει τη διαρροή. Πρόκειται για «μία τελευταία βολή εναντίον μου. «Πού ζούμε, στη Ναζιστική Γερμανία;» σημείωσε. 
 
Επικαλούμενος επιπλέον τη διάψευση της ίδιας της ρωσικής κυβέρνησης, σημείωσε πως η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τις φήμες «απόλυτο κατασκεύασμα και ανοησίες».
 
Η επίμαχη υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται την προηγούμενη Παρασκευή, όταν – σε μία ιδιαίτερα σπάνια κίνηση – οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν στον Τραμπ φάκελο με ανεπιβεβαίωτα προσωπικά στοιχεία τα οποία είχαν συλλέξει προεκλογικά πολιτικοί του αντίπαλοι, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι.
 
Σύμφωνα με το ντοσιέ, η Μόσχα είχε καταφέρει να συλλέξει προσωπικά στοιχεία σε βάρος του κ. Τραμπ με τα οποία θα μπορούσε να τον εκθέσει – μία συνηθισμένη πρακτική που αποκαλείται kompromat στα ρώσικα. Μεταξύ άλλων, οι Ρώσοι φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για σεξουαλικές συνευρέσεις του κ. Τραμπ και για διάφορες επιχειρηματικές συμφωνίες του.
 
Μεγάλο μέρος της έρευνας για το επίμαχο ντοσιέ έγινε από ένα συνταξιούχο Βρετανό κατάσκοπο που εργάζεται πλέον για ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών. Ο εν λόγω πράκτορας θεωρείται γενικά αξιόπιστος από τις αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιώσει το περιεχόμενο τη δουλειάς του.
 
Το εν λόγω ντοσιέ παρουσιάστηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την επίσημη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, που αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στοχευμένη εκστρατεία κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης ώστε να ευνοήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Τραμπ: Μυθεύματα τα περί Ρωσίας - Που ζούμε, στη ναζιστική Γερμανία;
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6878926051388286175
item