Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους

Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους
Η πρώτη ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το αδίκημα που θα τον οδηγήσει στο εδώλιο αφορά υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα/παραβίαση του αντιρατσιστικού νομου Ν.927/79 αρθρο1).
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής με αφορμή τη δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Αρτέμη  Σώρρα για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις αφορούν :
*Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ.
Σε αυτήν μεταξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».
*Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο Facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016  στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση  για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζόρι μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».
Για την υπόθεση αυτή ο Α .Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα και μετά το τέλος της κάθε μίας ο αρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνας του από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Σώρρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3699113509967352018
item