Γιάννενα: Βάζει τέλος στο πετρέλαιο το ΠΠΓΝΙ

Γιάννενα: Βάζει τέλος στο πετρέλαιο το ΠΠΓΝΙ
Το πρώτο βήμα για την μείωση των λειτουργικών δαπανών του ΠΠΓΝΙ όπως αυτά προκύπτουν από το κόστος για τη θέρμανση του κτηρίου, είναι έτοιμη να κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου.
Η πρώτη σκέψη ήταν εδώ και μήνες, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε», να εξεταστεί το ενδεχόμενο της χρήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, μέσω του τοπικού δικτύου, που προωθεί η ΔΕΠΑ στην περιοχή, με άξονα το αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ και το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες και του ΚΤΕΛ, αλλά και του πανεπιστημίου και του ΠΠΓΝΙ. 
Επειδή όμως η διαδικασία για μία τέτοια προσπάθεια είναι αρκετά χρονοβόρα, το ΠΠΓΝΙ προκειμένου να αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατό το μεγάλο λειτουργικό κόστος προχωρά στην εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης με τη χρήση υγραερίου.
Σε ετήσια βάση, οι δαπάνες για τη θέρμανση του κτηρίου με πετρέλαιο ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ, ενώ με την αξιοποίηση του υγραερίου, το ποσό αυτό θα διατεθεί και πάλι για το νοσοκομείο, για άλλες όμως ανάγκες, όπως η προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.
«Ελπίζουμε μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού, περίπου τον Απρίλιο, να είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε τα συστήματα και να περάσουμε από το κοστοβόρο πετρέλαιο στο υγραέριο. 
Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσουμε πόρους και θα έχουμε ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Οι πόροι αυτοί θα διατεθούν και πάλι για το νοσοκομείο και την προμήθεια υλικών» ανέφερε σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Βάββας.
Νέος μαγνητικός τομογράφοςΤον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να βρίσκεται σε παραγωγική διαδικασία ο νέος μαγνητικός τομογράφος που θα προμηθευτεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 
Προ ημερών ολοκληρώθηκε η αποδοχή της δωρεάς του συστήματος από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Λάμψη». Ο νέος μαγνητικός τομογράφος θα έχει εγκατεστημένο software για παιδιά.
Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Φώτης Βάββας αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή στην οποία συνέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και φυσικά όλα τα άμεσα εμπλεκόμενα τμήματα του Νοσοκομείου.
Ο νέος μαγνητικός τομογράφος αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στους επόμενους μήνες από την εταιρεία: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους και κυρίως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αλλά και την ΜΚΟ Λάμψη. Υπήρξε άριστη συνεργασία όλων, ενώ έτρεξαν και οι διαδικασίες. 
Στα τέλη του Οκτωβρίου υπογράψαμε, ενώ μέσα στις επόμενες 90 μέρες θα γίνει η εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου που θα έχει ειδικό software για παιδιά. Θα ακολουθήσει η ποιοτική παραλαβή. 
Με την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου ενισχύουμε το νοσοκομείο για τα επόμενα 15 χρόνια» είπε ο κ. Βάββας σημειώνοντας ότι το κόστος του μαγνητικού τομογράφου αγγίζει το 1.8 εκ. ευρώ.
Πιστοποίηση τμημάτωνΤέσσερις μονάδες του ΠΠΓΝΙ στο μεταξύ, υπέβαλλαν φάκελο προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση. 
Μετά την αλλαγή του πλαισίου, οι μονάδες Μεταμόσχευσης Νεφρού, Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το Κέντρο Τοποθέτησης Βαλβίδων στην καρδιά, αλλά και το Κέντρο Ανανέωσης Κερατοειδούς, υπέβαλλαν φακέλους προκειμένου να πιστοποιηθούν πρώτα για το επιστημονικό τους δυναμικό και έπειτα για τις υποδομές τους.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική μιας και δείχνει τις δυνατότητες του Νοσοκομείου που παρά τις δύσκολες συνθήκες συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που προσπαθούν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βάζει τέλος στο πετρέλαιο το ΠΠΓΝΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4300544318818392789
item