Άρτα: Γ. Στύλιος. Η κυβέρνηση στρέφει την πλάτη στους αγρότες της Άρτας

Άρτα: Γ. Στύλιος. Η κυβέρνηση στρέφει την πλάτη στους αγρότες της Άρτας

«Κονδύλια επιστρέφονται ως αδιάθετα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να δοθούν στους πορτοκαλοπαραγωγούς», επισημαίνει με ερώτηση προς τον προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος.

Στην ίδια ερώτηση, αναφέρει: «Με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, η συνδεδεμένη ενίσχυση προκύπτει από το λόγο του ετήσιου ποσού που διατίθεται για τη συγκεκριμένη ενίσχυση: Πρώτον, είτε προς τα στρέμματα αναφοράς, δηλαδή ενδεικτική τιμή και δεύτερον, είτε προς τα επιλέξιμα καλλιεργηθέντα του συγκεκριμένου έτους, δηλαδή πραγματική τιμή.
Ο προϋπολογισμός του έτους 2015 στη συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση ανέρχεται στα 9 εκατ ευρώ. Η ενδεικτική τιμή είναι 32 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική τιμή είναι 80 εκατ. ευρώ ανά στρέμμα. 
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιλέγει να πληρώσει τη συγκεκριμένη ενίσχυση με βάση την ενδεικτική τιμή. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πάνω από 5 εκατ. ευρώ να μένουν αδιάθετα. Τα χρήματα αυτά θα τα στερηθούν οι Έλληνες αγρότες και θα επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πληρώσει με βάση την πραγματική τιμή όπως έχει πράξει για τη βιομηχανική ντομάτα, το ροδάκινο και για άλλα προϊόντα. Χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, αδιαφορώντας για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών» τονίζει ο κ. Στύλιος και καταλήγει: «Η κυβέρνηση στρέφει την πλάτη στους αγρότες της Άρτας. Με τις πολιτικές της πλήττει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Μήπως κάτι στραβό γίνεται;».
taxydromosartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Γ. Στύλιος. Η κυβέρνηση στρέφει την πλάτη στους αγρότες της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6496992613245970171
item