Πρέβεζα: Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας:«Η Αντιπαροχή στο Αστικό Πράσινο της Πρέβεζας δεν είναι η λύση αλλά η καταστροφή!»

Πρέβεζα: Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας:«Η Αντιπαροχή στο Αστικό Πράσινο της Πρέβεζας δεν είναι η λύση αλλά η καταστροφή!»
Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στις θέσεις της για τις άρσεις «πρασίνου» στην Πρέβεζα και την προστασία των ιαματικών λουτρών, εξέδωσε η Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας.
Στην Ανακοίνωση η Π.Ε.Π. αναφέρει:
«Η ΠΕΠ μαζί με άλλους φορείς της Πόλης έκανε τα τελευταία χρόνια αγώνα για την σωτηρία του Παραλιακού Περιαστικού δάσους της Κυανής Ακτής Πρέβεζας, από τα μεγαλεπίβολα σχέδια «ανάπλασής» της, στα πλαίσια της λεγόμενης «Επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
Σήμερα ο όμορος χώρος, βόρεια αυτού του δάσους, με χαρακτηρισμό από το Σχέδιο Πόλης ως «κοινόχρηστος χώρος - πράσινο», απειλείται με άρση του χαρακτήρα του, διότι δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών, που υπάρχουν εντός αυτού του χώρου.
Επιπλέον ανατολικότερα του δάσους της Κυανής Ακτής και του «κοινόχρηστου χώρου πρασίνου», υπάρχουν τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας, που λειτουργούν από την εποχή του Αλή Πασά.
Το 1995 το ΙΓΜΕ προχώρησε σε γεωλογική – υδρολογική μελέτη αξιολόγησης, ανάδειξης και προστασίας της Ιαματικής Πηγής και καθόρισε ζώνες προστασίας αυτής. (Επόμενες μελέτες συρρικνώνουν την ζώνη προστασίας, που προτείνει το ΙΓΜΕ, χωρίς αιτιολόγηση).
Το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, εμπίπτει στις ζώνες προστασίας της Ιαματικής Πηγής.
Οι προτάσεις της ανωτέρω Μελέτης του ΙΓΜΕ περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων:
• Καμία δραστηριότητα περαιτέρω σφράγισης των εδαφών, που τροφοδοτούν την Ιαματική Πηγή,
• Δημιουργία ενιαίου Πάρκου του χώρου της Ιαματικής Πηγής, του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και του δάσους της Κυανής Ακτής.
Η ΠΕΠ εκτιμώντας τα παραπάνω προτείνει:
• Να μην γίνει άρση του χαρακτηρισμένου χώρου ως «κοινόχρηστο πράσινο», γιατί επιπλέον δεν προβλέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία ισοφαρισμός του ποσοστού πρασίνου στο σύνολο της πόλης (Περιβαλλοντικό ισοζύγιο).
• Να αναγνωρισθεί η Ιαματική Πηγή και να θεσμοθετηθούν οι ζώνες προστασίας της, σύμφωνα με την μελέτη του ΙΓΜΕ, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Θερμαλιστικό Κέντρο στην Πόλη μας, με δυνατότητες ανάπτυξης του Θερμαλιστικού Τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.
Η Δημοτική Αρχή έχει καθήκον :
• να προασπίζει τα συμφέροντα της πόλης, να δημιουργεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των δημοτών και των επισκεπτών της.
• να διασφαλίζει εσαεί την προστασία του Αστικού Πρασίνου όπως έχει σχεδιαστεί και να μην διακινδυνεύει την καταστροφή του και μάλιστα με δικές της ευθύνες.
Η ΠΕΠ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση στο παραπάνω θέμα, να δώσει λύσεις και να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του για την προστασία της Ιαματικής Πηγής, του Κοινόχρηστου Χώρου Πρασίνου, του Περιαστικού δάσους Κυανής Ακτής και εν τέλει για το μέλλον της Πόλης!
«Η Αντιπαροχή στο Αστικό Πράσινο της Πρέβεζας δεν είναι η λύση αλλά η καταστροφή!»
atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας:«Η Αντιπαροχή στο Αστικό Πράσινο της Πρέβεζας δεν είναι η λύση αλλά η καταστροφή!»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2899862577282615857
item