Η ΝΔ καίει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον «αέρα» της δημοσκοπικής υπεροχής Η ΝΔ καίει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον «αέρα» της δημοσκοπικής υπεροχής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η ΝΔ καίει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον «αέρα» της δημοσκοπικής υπεροχής

Η ΝΔ καίει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον «αέρα» της δημοσκοπικής υπεροχής

Πληροφορίες ότι το ταξίδι στην Κούβα επιδείνωσε τα ήδη δυσμενή ευρήματα των μετρήσεων για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του - Γαλάζιοι αξιωματούχοι αποκρούουν τα σενάρια συνεργασίας και την πιθανότητα να υπερψηφίσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προεξοφλούν ότι θα φέρει η κυβέρνηση.

Με τον «ούριο άνεμο» των δημοσκοπήσεων να πνέει στα πανιά της, η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να δώσει χείρα βοήθειας στη σημερινή κυβέρνηση. 

Γαλάζιοι αξιωματούχοι αποκλείουν κάθε πιθανότητα αφενός για σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας σε άλλο κυβερνητικό σχήμα από την παρούσα Βουλή και αφετέρου να δώσουν θετική ψήφο στα νέα επώδυνα μέτρα τα οποία προεξοφλούν ότι θα συνυπογράψουν –«με τη συνήθη καθυστέρηση», όπως σχολιάζουν στο Μοσχάτο- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εδραία πεποίθηση των επιτελών του Μοσχάτου είναι ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης ενστερνίζεται τη θέση τους για πολιτική αλλαγή μέσα από εκλογές. 


Επικαλούνται προς τούτο τις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας –προηγήθηκε η Public Issue και ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας- αλλά και άλλες –τις λεγόμενες «κυλιόμενες» που διενεργούνται για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στις οποίες, όπως επισημαίνουν αποτυπώνεται η απογοήτευση και η οργή που διακατέχει τους  πολίτες έναντι της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο μέχρι πρότινος δημοσιευόταν στην «Αυγή», ότι εννέα στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα, ή ποσοστό 88% επί του συνόλου, θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνσηκαι μόλις το 8% πιστεύει ότι ο ακολουθούμενος δρόμος είναι ο σωστός. Ενώ στο ερώτημα για το πώς νιώθουν για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

Από την ίδια έρευνα καθίσταται σαφής η υπεροχή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  είναι στο 24% και τον φέρνει πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη και μόλις λίγο πιο ψηλά από τον Πάνο Καμμένο και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η απόσταση στο ερώτημα γα τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς το 42% υποδεικνύει τον κ. Μητσοτάκη, έναντι του 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα, εύρημα χωρίς προηγούμενο για εν ενεργεία πρωθυπουργό. 


Στο ερώτημα, εξάλλου, για το ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ και μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή, με την πλειοψηφία ωστόσο να δηλώνει καμιά από τις δύο (52%).

Αντίστοιχα ευρήματα, αναφέρουν πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους επιτελείς της ΝΔ, καταγράφονται και σε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα δημοσιοποιηθεί από τον τηλεοπτικό Σκάι. Άλλες πηγές, μάλιστα, λένε ότι οι επιδόσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό επηρεάστηκαν επί το δυσμενέστερο μετά το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κούβα.

«Ας μην αναζητά συνενόχους»
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.  «Είναι εντελώς αναξιόπιστη, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές εμμονές και την ανικανότητά της», επεσήμανε. 

Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα ο πρωθυπουργός είναι απών», συμπληρώνοντος δηκτικά: «Πουλάει την παρουσία του στην Κούβα, ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης, στο άλλοτε κομματικό του ακροατήριο».

Κατά τον γαλάζιο εκπρόσωπο, «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει την παγκόσμια πρωτοτυπία: Ενώ συνήθως οι κυβερνήσεις κατηγορούν τους προηγούμενους, αυτοί τα ρίχνουν στην επόμενη κυβέρνηση». 


Όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, και με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για τη χώρα μας». Και πρόσθεσε: «Αλλιώς, όσο περνά ο χρόνος, η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, πιο επώδυνα μέτρα».

«Εμείς βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, για το τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, στηριγμένη σε μία Συμφωνία Αλήθειας με το λαό», συνέχισε ο κ. Κικίλιας. 


Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, αποσαφήνισε την επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα για εκλογές. «Αν ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, οφείλει να παραιτηθεί αμέσως. Ας μην αναζητά συνενόχους. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από την παρούσα Βουλή, άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί», τόνισε. 

Ξεκαθάρισε, επίσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τυχόν νέο -4ο- Μνημόνιο, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2015. «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα με κάθε κατηγορηματικότητα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Η ΝΔ καίει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον «αέρα» της δημοσκοπικής υπεροχής
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5831631701026842602
Σχόλια
item