Άρτα: Υποβάθμιση σε…Δ.Ο.Υ.-ΚΕΠ; Άρτα: Υποβάθμιση σε…Δ.Ο.Υ.-ΚΕΠ; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Υποβάθμιση σε…Δ.Ο.Υ.-ΚΕΠ;

Αποτέλεσμα εικόνας για δου αρτας

Ξεχάστηκαν οι αντιδράσεις και το αίτημα από τους φορείς
Δύσκολη η επαναφορά των υπηρεσιών στην Εφορία της Άρτας
«Ναι μεν, αλλά...» από τον πρόεδρο των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών


Η απόφαση μετακίνησης νευραλγικών Τμημάτων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας του νομού Άρτας στην Πρέβεζα και ως εκ τούτου η υποβάθμιση της τοπικής υπηρεσίας με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είχε προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.
Μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης που είχαν εκδώσει ανακοινώσεις και ψηφίσματα καθώς επίσης και φορείς όπως το Επιμελητήριο Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι, έντονη ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας, η οποία έθετε το ζήτημα με κάθε ευκαιρία.
Ωστόσο και παρά τις δεσμεύσεις που είχαν υπάρξει με πιο πρόσφατη εκείνη του αναπληρωτού υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, σχεδόν ολοκληρώνεται το έτος χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος.

Καθόσον ήδη εκφράζεται ανησυχία για το αν τελικά η δέσμευση θα υλοποιηθεί και πολύ περισσότερο για το αν αυτό θα είναι εφικτό μετά το τέλος του μήνα, όταν δηλαδή το γενικότερο πλαίσιο αλλάζει άρδην από την αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Αρχής, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθερών Επαγγελματιών Άρτας –Φιλιππιάδας, πού βρίσκεται η υπόθεση, αν υπάρχει ανησυχία και από την πλευρά του και κυρίως βέβαια αν ισχύουν οι πληροφορίες για το χρόνο που λέγεται ότι μετράει αντίστροφα πια, όπως τι προτίθεται κι αν προτίθεται να αντιδράσει εκ νέου.
Ο πρόεδρός της, Γιώργος Θεοδόσης, απαντώντας στο ερώτημα αυτό επισήμανε:
«Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας –Φιλιππιάδας όπως πολύ καλά το είπατε έχει σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα αυτό και προς όλες τις κατευθύνσεις οφείλω να πω. Παρόλα αυτά όπως καταλαβαίνετε μερικά πράγματα όταν αποφασίζονται είναι και δύσκολο να γυρίσουν πίσω. 
Εμείς είχαμε εντοπίσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Βέβαια οι υποσχέσεις που είχαμε πάρει και η πιο πρόσφατη υπόσχεση ήταν από τον μέχρι πρότινος υπουργό κ. Αλεξιάδη ότι θα το δει το θέμα και μαζί με κάποιες άλλες περιοχές όπου υπάρχουν όντως προβλήματα, ελπίζουμε αυτό το πράγμα να λυθεί κάποια στιγμή. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε, δεν το συζητώ αυτό το πράγμα. Γιατί οφείλω να πω ότι μπορεί κάποια πράγματα να έχουν ομαλοποιηθεί σε σχέση με ό,τι και όποια προβλήματα υπήρχαν στην αρχή. 
Αλλά για να μην παρεξηγηθώ δεν νοείται ένας νομός όπως είναι η Άρτα, με τις ιδιαιτερότητες που έχει η Άρτα και με το πληθυσμιακό κριτήριο αν θέλετε, να μην υπάρχει μια ΔΟΥ πλήρης Τάξης, που να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι περισσότερο. 
Διότι έχουμε ξαναπεί ότι είναι το ανάγλυφο του νομού και ότι αν συνεχίσουμε και μας παίρνουν μια-μια τις υπηρεσίες θα καταντήσουμε –για να δούμε και λίγο τον τόπο μας -θα καταντήσουμε ένα χωριό. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι κανένα φορέα και κανένα πολίτη να τον συμφέρει αυτό το πράγμα».
Θα γίνει ΚΕΠ;
Το ερώτημα που τέθηκε ωστόσο, ήταν εάν αυτό δεν αντιστραφεί, έως τέλος του έτους, τίθεται ως ενδεχόμενο με το νέο πλαίσιο από τον επόμενο χρόνο η περαιτέρω υποβάθμιση της ΔΟΥ Άρτας, ήτοι να μετατρέπεται σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενου.
Η απάντηση του κ. Θεοδόση στο ενδεχόμενο αυτό ήταν: «Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τις προθέσεις. Από 1η Ιανουαρίου του 2017 το βασικότερο ρόλο στο φορολογικό πλαίσιο θα τον παίζει η Ανεξάρτητη Αρχή που είναι η Γενική Γραμματεία Εσόδων. 
Τώρα τι σκοπό έχουν να κάνουν σε αυτό το θέμα...», είπε ο κ. Θεοδόσης και επιπρόσθετα ρωτήθηκε εάν αυτός είναι ο λόγος που εκφράζεται σχετική ανησυχία για την εκπνοή του έτους σε σχέση με την ικανοποίηση του αιτήματος, και ο ίδιος απεφάνθη: «Πιστεύω ότι το ζήτημα βρίσκεται σε μια επεξεργασία αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν σ’ ένα μήνα. 
Και το καταλαβαίνετε, διότι η ΔΟΥ Πρεβέζης, υπάρχει ένα θέμα ότι έχει επανδρωθεί με εργαζόμενους εκεί στην ΔΟΥ που είναι δύσκολο να μετακινηθούν. 
Διότι ένα Τμήμα εκεί πλέον για να δουλεύει χρειάζεται και κάποιες προϋποθέσεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Αλλά πιστεύω όμως ότι τις υποσχέσεις τις οποίες πήραμε τουλάχιστον-τις πήραμε βέβαια από έναν υπουργό που έχει φύγει- αλλά πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια της κυβέρνησης και της υπόσχεσης να υλοποιηθεί αυτό το αίτημα. 
Μια υπόσχεση που δόθηκε προς όλους τους φορείς της Άρτας. Γιατί όταν είχε έρθει ο κ. Αλεξιάδης εδώ πέρα που ήταν αρμόδιος υπουργός, δέχθηκε αυτό το αίτημα απ’ όλους τους φορείς με τους οποίους συναρτήθηκε». (Υπενθυμίζουμε ότι το ερώτημα δέχθηκε και από τους δημοσιογράφους επί του αιτήματος ο κ. Αλεξιάδης, δίνοντας θετική απάντηση).

Ο κ. Θεοδόσης επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «Πέρα από το νομό μας υπάρχουν κι άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. 
Δηλαδή είναι κάποιες περιοχές που για να πάει κάποιος να διεκπεραιώσει μια φορολογική του υπόθεση πρέπει να περάσει και θάλασσα. Υπάρχει κι εκεί ένα θέμα. Όπως είναι η Κεφαλονιά για παράδειγμα που πρέπει να πάει απέναντι στην Πάτρα ή η Ζάκυνθος που πρέπει να πάει στον Πύργο. 
Άρα, λοιπόν, υπάρχουν και τέτοια προβλήματα που δημιούργησε αυτή η απόφαση. Κι εγώ να σας πω και κάτι, είχα μια συνάντηση όχι επίσημη με το γενικό γραμματέα εσόδων την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και του έβαλα το θέμα αυτό. 
Ο άνθρωπος ήταν θετικός, να το δει το θέμα, κι αυτός κατάλαβε ότι εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όμως υποσχέσεις, όπως σας είπα, από την πλευρά της κυβέρνησης, είχαμε πάρει μόνο από τον αρμόδιο υπουργό. Απλώς εμείς – για να απαντήσω και στο ερώτημά σας – εμείς θα συνεχίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι; Κι ελπίζουμε να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. οριστικά. 
Γιατί πιστεύω ότι αν γίνει αυτό, και είναι στόχος αυτός της κυβέρνησης, πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες κ. Καινούργιου, κι αυτό θα ήταν πρόβλημα γενικότερο στο νομό».
Στην επισήμανση ότι την ίδια ώρα άπαντες κάνουν λόγο για αύξηση εξαγωγών, αύξηση επιχειρηματικότητας κλπ, οπότε πώς είναι δυνατόν να επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, επισήμανε: «Πράγματι μόνο και μόνο από τεχνικής άποψης, ένας νομός όπως είναι της Άρτας, είναι απαράδεκτο να μην έχει μια ΔΟΥ Ά Τάξης με όλα τα τμήματα. 
Χωρίς να θέλω να μειώσω τις γύρω περιοχές, ας παραμείνει και η Πρέβεζα, δεν μας αφορά εμάς αυτό, το θέμα αυτή τη στιγμή για μας είναι ότι η Άρτα πρέπει να έχει μια ΔΟΥ που να μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες. 
Διότι και το εύρος του νομού είναι μεγάλο. Δεν μπορεί κάποιος από τη Σκουληκαριά ή από τα Θεοδώριανα με τη σημερινή ημέρα για παράδειγμα (παγωνιά), να ξεκινήσει να πάει στην Πρέβεζα για να διεκπεραιώσει ένα πράγμα. Ούτε εμείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε το χρόνο πλέον, διότι οι υποχρεώσεις μας είναι πάρα πολλές, να πάμε μέχρι την Πρέβεζα για να διεκπεραιώσουμε φορολογικές υποθέσεις. 
Παρότι, θέλω να τονίσω και να σας πω, ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και οφείλω να το ομολογήσω από τη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, ώστε να μην πηγαίνει για ψύλλου πήδημα ο πολίτης στην Πρέβεζα. Και μέσα από ένα φαξ και μέσα από ένα μαιλ γίνονται κάποιες εξυπηρετήσεις. Όμως για να λέμε την αλήθεια είναι πολύ κακό για μια περιοχή οι υπηρεσίες της να κλείνουν η μια μετά την άλλη. 
Κι έχουμε παραδείγματα γειτονικά. Αν πάρουμε παράδειγμα την γειτονική Φιλιππιάδα όπου έκλεισε η Δ.Ο.Υ. κι έκλεισαν κάποιες υπηρεσίες, βλέπετε ότι η εικόνα είναι θλιβερή όταν επισκέπτεσαι τη Φιλιππιάδα το πρωί. Κι αναφέρω τη Φιλιππιάδα διότι μπορεί να είναι άλλος νομός όμως εμείς εκπροσωπούμε και τους συναδέλφους στην Φιλιππιάδα».
Πάγιο το αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών 
Αμετακίνητος στο μεταξύ παραμένει στο αίτημά του για την επιστροφή των Τμημάτων που μετακινήθηκαν, Δικαστικού και Ελέγχου, ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Άρτας –Πρέβεζας Λευκάδας, καθόσον σε σχετικό ερώτημα που μεταφέρθηκε η απάντηση ήταν η εξής:
«Ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Άρτας –Πρέβεζας- Λευκάδας είχε και έχει ως πάγιο αίτημα την πλήρη στελέχωση των Δ.Ο.Υ. Άρτας και Λευκάδας με επαναφορά των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού καθόσον αποτελεί πάγιο αίτημα των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. αλλά και γενικότερα επιθυμία των τοπικών κοινωνιών των περιοχών αυτών».
Πηγή: ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Υποβάθμιση σε…Δ.Ο.Υ.-ΚΕΠ;
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8873259042827753399
Σχόλια
item