Πρέβεζα: Η ΠΡΕΒΕΖΑ “ΠΝΙΓΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - Τι λάθος κάνει η Αστυνομία και δεν “μαντρώνει» τους διακινητές;

Πρέβεζα: Η ΠΡΕΒΕΖΑ “ΠΝΙΓΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - Τι λάθος κάνει η Αστυνομία και δεν “μαντρώνει» τους διακινητές;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία Πρέβεζας έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει το φαινόμενο διακίνησης ναρκωτικών που στην Πρέβεζα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η Αστυνομία ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών συλλαμβάνει κάποια άτομα με μεγάλη βιασύνη “καίγοντας» τις πληροφορίες που διαθέτει και εν τέλει κάποιοι οδηγούνται στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή χωρίς να έχει τεκμηριωθεί το αδίκημα της εμπορίας.
Οι περισσότεροι στην πιάτσα γνωρίζουν ποιοι διακινούν τα ναρκωτικά στην Πρέβεζα, τα οποία προμηθεύονται από εμπόρους της Άρτας, αλλά δυστυχώς καμία ολοκληρωμένη επιτυχία δεν έχει καταγραφεί στο ενεργητικό της Αστυνομίας. 
Στο παρελθόν μάλιστα, η Ασφάλεια Πρέβεζας είχε οδηγηθεί στα ίχνη ενός εμπόρου σκληρών ναρκωτικών από την Άρτα που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά και στην Πρέβεζα και όταν εισέβαλλαν ξαφνικά στο σπίτι του αυτός πρόλαβε, έριξε τα ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας και τράβηξε το καζανάκι. 
Ένας από τους αστυνομικούς πήγε και έσπασε αμέσως τη λεκάνη αλλά τα ναρκωτικά ήδη βρίσκονταν στο αποχετευτικό δίκτυο.
Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές και έτσι κάποιοι συλλαμβάνονται με μικροποσότητες, δηλώνουν χρήστες ή προβάλλουν διάφορα επιχειρήματα, όπως προχθές που κάποιος συλληφθείς ισχυρίστηκε     ότι το χασίς προορίζονταν για …  τον σκύλο του, στον οποίο έκανε ειδική διατροφή. Την προηγούμενη εβδομάδα νεαρός που συνελήφθη με 4 φιξάκια κόκα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι κάποιοι του τα έβαλαν στον χώρο που βρέθηκαν για να τον ενοχοποιήσουν. 
Κανένας δεν έψαξε την αλήθεια του ισχυρισμού του αφού δεν τον πίστεψαν… αλλά και δεν τον καταδίκασαν. Σχεδόν καθημερινά συλλαμβάνονται νεαροί με ελάχιστα γραμμάρια χασίς αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι δηλωμένοι χρήστες, που τελικά απαλλάσσονται από το δικαστήριο.
Ο στόχος λοιπόν δεν θα πρέπει να είναι οι χρήστες αλλά οι διακινητές.
Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή της Πρέβεζας, οι άνθρωποι της πιάτσας και οι υποψιασμένοι πολίτες της γνωρίζουν τα πάντα. Πολύ καλύτερα τα γνωρίζει αυτά ή θα έπρεπε να τα γνωρίζει η Αστυνομία.
Δεν ξέρουμε τι φταίει στην λειτουργία της Ασφάλειας και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και οι υποθέσεις οδηγούνται βιαστικά χωρίς να “δένονται» στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή.
Την ίδια στιγμή, η πόλη και η περιφέρεια του Νομού “πνίγονται» στα ναρκωτικά ενώ καταργούνται και περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα.
Ίσως η ενίσχυση της Ασφάλειας στον τομέα δίωξης ναρκωτικών, να είναι απαραίτητη πλέον. Ίσως και η αναδιάταξη δυνάμεων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ
Πηγή: prevezaposto.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η ΠΡΕΒΕΖΑ “ΠΝΙΓΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - Τι λάθος κάνει η Αστυνομία και δεν “μαντρώνει» τους διακινητές;
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8020414045009941981
item