Πρέβεζα: Το Νοσοκομειο Πρέβεζας χωρίς πνευμονολόγο 20 ημέρες - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΛΑΣ Πρέβεζα: Το Νοσοκομειο Πρέβεζας χωρίς πνευμονολόγο 20 ημέρες - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΛΑΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Το Νοσοκομειο Πρέβεζας χωρίς πνευμονολόγο 20 ημέρες - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΛΑΣΠρέβεζα: Το Νοσοκομειο Πρέβεζας χωρίς  πνευμονολόγο 20 ημέρες - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΛΑΣ

Χωρίς Πνευμονολόγο παραμένει το Νοσοκομείο Πρέβεζας εδώ και 20 περίπου ημέρες, έναν γιατρό ο οποίος είναι λίαν απαραίτητος για την ορθή λειτουργία της μονάδας. Ο ένας και μοναδικός Πνευμονολόγος που υπήρχε στο Νοσοκομείο μας αποχώρισε πριν από μερικές εβδομάδες, πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες διορίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Προς το παρόν, η θέση Πνευμονολόγου παραμένει κενή, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν η Διοίκηση έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την πρόσληψη νέου. Προς το παρόν ούτε ο Βουλευτής Κ. Μπάρκας έκανε κάποια δήλωση για προκήρυξη θέσης, μετά το «στραπάτσο» με το Κέντρο Υγείας Πάργας….


Την έλλειψη Πνευμονολόγου, προς το παρόν την «καλύπτουν» όσο είναι δυνατόν οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής, όχι όμως για πολύ καθώς σε ένα περίπου μήνα, η πιο κρίσιμη Κλινική του Νοσοκομείου, η Παθολογική θα αντιμετωπίσει ξανά έντονο πρόβλημα.


Η Παθολογική κινδυνεύει…
Σοβαρό πρόβλημα θα υπάρξει στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας από 1ης Ιανουαρίου και είναι ζήτημα εάν θα απομείνει ένας γιατρός διότι οι ειδικευόμενοι Παθολόγοι αποχωρούν. 


Πρόκειται για την «καρδιά» του Νοσοκομείου Πρέβεζας και αξίζει να σημειωθεί ότι αποστέλλονται ακόμη και Γενικοί Γιατροί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας στα ΤΕΠ για να μπορούν να εφημερεύουν οι Παθολόγοι στην Κλινική. Ίσως τα βλέμματα της διοίκησης του Νοσοκομείου να στρέφονται στη προσωρινή λύση των αγροτικών γιατρών, όμως κακά τα ψέματα οι αγροτικοί γιατροί δεν είναι ειδικευόμενοι οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία. 

Προβλήματα και σε άλλες Κλινικές
Θα πρέπει να πούμε πως εκτός από τον Πνευμονολόγο και την Παθολογική Κλινική, το Νοσοκομείο χρειάζεται έναν ακόμη Ορθοπεδικό γιατρό και έναν Παιδίατρο ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν άρτια οι δύο κλινικές.


Ελλείψεις σε υλικά
Όσον αφορά τα υλικά του Νοσοκομείου Πρέβεζας, γάζες κτλ, οι ανάγκες είναι πολλές και ακάλυπτες. Η διοίκηση επιχειρεί με «μπαλώματα» ή χρήματα από άλλους κωδικούς του Νοσοκομείου να καλύψει όπως όπως τις ελλείψεις.


Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο 
Ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Κώστας Κύρλας αφού αναφέρθηκε στις ελλείψεις γιατρών και την υποχρηματοδότηση που υπάρχει,  παρουσίασε τους δύο πόλους που διαφαίνονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας λέγοντας τα εξής «Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας θεωρώ ότι υπάρχουν δύο πόλοι. 


Ο ένας πόλος προσπαθεί να το πάει μπροστά και αποτελείται από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, οι οποίοι δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό, με απλήρωτες εφημερίες, ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που να είναι ικανοποιητικό ως προς τις παροχές υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Ο δεύτερος πόλος λειτουργεί ανασταλτικά, οι προσλήψεις δηλαδή που δεν γίνονται, η υποχρηματοδότηση και γενικά η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται. 

Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο όχι του «αποδομείται η Υγεία πανελλαδικά», νομίζω ότι αυτό είναι μια πλάνη που χρησιμοποιούν διότι, από την μία λένε ότι καταστρέφεται η Υγεία αλλά από την άλλη βλέπεις στα Ιωάννινα για παράδειγμα, στο Πανεπιστημιακό που είναι ένα «υδροκέφαλο» Νοσοκομείο ότι ανεγείρεται και τέταρτο κτίριο ή στην Λευκάδα ολοκληρώνεται το νέο Νοσοκομείο. 

Άρα λοιπόν δεν αποδομούν την Υγεία, αλλά την αναδιαρθρώνουν με κριτήριο όχι την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών αλλά οικονομικά κριτήρια, δηλαδή εκεί που τα Νοσοκομεία είναι αποδοτικά ως επιχειρήσεις τα ενισχύουν, ενώ όπου δεν είναι τα εγκαταλείπουν στην υποβάθμιση» κατέληξε ο κ. Κύρλας.

Άρης Τσελίκος

topikifoni.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Το Νοσοκομειο Πρέβεζας χωρίς πνευμονολόγο 20 ημέρες - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΛΑΣ
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7258595397027762084
Σχόλια
item