Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα διεύρυνση της διαφοράς κατά 1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου - Γενική απαισιοδοξία και «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές.

Νέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι. Η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα δημοσκόπηση προηγείται  με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος: Παίρνει 32% , έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τότε, το προβάδισμα της ΝΔ με αθλητικούς όρους έφτανε στο double score αφού η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προβάδισμα με 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 15% που ελάμβανε ο  ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει double score: 32% για τη ΝΔ, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει τρίτο κόμμα με 8% η Χρυσή Αυγή.

H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ σταθεροποιείται στην πρώτη θέση στην ερώτηση του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού με 36%. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός με δεύτερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

H διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ το Νοέμβριο 
Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό  30%  έναντι 15%  του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο: 


Τότε η διαφορά των δύο κομμάτων  βρισκόταν στις 12,5 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι καταγράφει ανοδική πορεία και η ψαλίδα υπέρ της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κάθε μήνα.

Τρίτο κόμμα και το Νοέμβριο παρέμενε η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6996935139086495649
Σχόλια
item