Θεσπρωτία: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει, για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, ότι ο ΟΑΕΔ το προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών (βάσει ανακοίνωσης του).
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που ενταχθούν επιχορήγηση ποσού 15 ευρώ την ημέρα για πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για διάστημα τριών έως 12 μηνών και ποσού 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών).
Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί α) σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) β) σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης, στο χρονικό διάστημα των τριών ημερολογιακών μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.
Εν όψει της δημοσίευσης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για το νέο Πρόγραμμα, όπου θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στo Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ. 
Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελούμενους.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ενδιαφερόμενη επιχείρηση είναι τα ακόλουθα:
Βήμα 1ον: Εγγραφή/ Επικαιροποίηση στοιχείων στο ΟΠΣ του ΟΑΕΔ
Επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πριν την υποβολή της αίτησης εφόσον απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων τους. 
Επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εγγραφούν, οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ).
Βήμα 2ον : Ηλεκτρονική Εγγραφή στο ΠΣΚΕ
Για τη σύνδεση χρήστη στο ΠΣΚΕ η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis και να υποβάλλει ηλεκτρονική Αίτηση Απόδοσης Δικαιωμάτων Πρόσβασης προκειμένου να αποκτήσει κωδικό πρόσβασης και συνθηματικό. 
Τον κωδικό και το συνθηματικό αυτό η επιχείρηση θα τα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια, για να προχωρήσει στην εγγραφή της στο σύστημα του ΠΣΚΕ που γίνεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.
Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος, θα περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, και στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.
Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
thesprotikospalmos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1442791711360061629
item