Τι παθαίνουμε όταν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια για 10 λεπτά;

Τι παθαίνουμε όταν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια για 10 λεπτά;
Λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, ότι συχνά «μιλάνε» πιο εύγλωττα από τις λέξεις και άλλα πολλά.
Ωστόσο ένας Βρετανός ψυχολόγος ο οποίος επιμελείται το ιστολόγιο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων υποστηρίζει ότι το διαρκές κοίταγμα στα μάτια του άλλου μπορεί να έχει παρενέργειες παρόμοιες με αυτές από… ψυχότροπες ουσίες.
Ο Κρίστιαν Τζάρετ επικαλείται περσινή έρευνα σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες κοιτούσαν στα μάτια επί δέκα λεπτά ένα άλλο άτομο. Αμέσως μετά δήλωσαν στους ερευνητές ότι αισθάνονταν «παράξενα, σαν ο χρόνος να έχει επιβραδυνθεί» και ότι άκουγαν «ήχους, δυνατούς και χαμηλούς».
Ο Τζάρετ, ως ψυχολόγος, περιέγραψε την κατάσταση των υποκειμένων της έρευνας ως «ελαφρά αποσύνδεση με την πραγματικότητα». Με πιο απλούς όρους, οι άνθρωποι αυτοί είχαν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που θα τους προκαλούσε ένα παραισθησιογόνο!
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ακόμα πιο ανησυχητικά: το 90% δήλωσε ότι «είδε» κάποια παραμόρφωση στο πρόσωπο του απέναντι ατόμου, το 75% ότι «είδε» κάποιο… τέρας (!), οι μισοί ότι καθρεφτίστηκαν στο απέναντι πρόσωπο και το 15% ότι το απέναντί τους άτομο μεταμορφώθηκε σε συγγενή τους!
Μάλιστα ο Τζάρετ υποστήριξε ότι παρόμοια αποτελέσματα είχε και πείραμα στο οποίο κάποιοι άνθρωποι καλούνταν να κοιτάξουν για αρκετή ώρα μια κουκίδα στον τοίχο…
Πηγή:topontiki.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Τι παθαίνουμε όταν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια για 10 λεπτά;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2397249194468654367
item