Victoria Hislop: «Δεν πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλά νιώθω έναν ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα!» Victoria Hislop: «Δεν πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλά νιώθω έναν ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα!» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Victoria Hislop: «Δεν πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλά νιώθω έναν ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα!»

Victoria Hislop: «Δεν πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλά νιώθω έναν ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα!»
Μπορεί να μην είναι Ελληνίδα αλλά αγαπάει την Ελλάδα σαν να ήταν η χώρα της. 
Ο λόγος για τη Victoria Hislop, τη συγγραφέα των best -seller, μεταξύ αυτών και του «Νησιού», η οποία κάνει μια βόλτα στην αγαπημένη της Πλάκα κρατώντας το νέο της βιβλίο «Καρτ Ποστάλ» και φωτογραφίζεται για το YOU αποκαλύπτοντας την πιο ανθρώπινη πλευρά της…
Μπορεί η ίδια να μην πιστεύει στη μετενσάρκωση, αλλά σίγουρα ο δεσμός που τη συνδέει με τη χώρα αυτή, μόνο λογική εξήγηση δεν έχει. 
Μιλάει ελληνικά, αγαπάει την ελληνική κουζίνα, έχει επισκεφτεί αρκετά από τα μέρη μας για τα βιβλία της και όχι μόνο, διαθέτει δύο σπίτια εδώ -ένα στην Αθήνα και έναν στην Κρήτη- και βρίσκεται στην Ελλάδα κάθε μήνα… Αν όλα αυτά δεν σε κάνει Ελληνίδα, τότε τι μπορεί να σε κάνει;
Από την Τίνα Μεσσαροπούλου…
_mg_5143
Πότε ήταν η πρώτη φορά που επισκεφτήκατε την Ελλάδα και τι ήταν αυτό που σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;
Ήρθα για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και αμέσως μαγεύτηκα. Αγάπησα την ασυνήθιστη ζέστη και τη σκόνη της Αθήνας και αμέσως μετά επισκέφτηκα την Πάρο που ήταν ο παράδεισος. 
Ακόμα έχω τα μικροσκοπικά κοχύλια που μάζεψα στην παραλία. Σαν έφηβη, δεν είδα ποτέ τίποτα πιο τέλειο και όμορφο.
Έχετε ψάξει ποτέ αν έχετε ελληνικές ρίζες; Σε μια άλλη ζωή ίσως και να ήσασταν Ελληνίδα…
Δεν το έχω ψάξει ποτέ, αλλά αισθάνομαι ότι σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Δεν πιστεύω ακριβώς στη μετενσάρκωση, όμως σίγουρα νιώθω έναν πολύ ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε λογική εξήγηση.
Κάθε φορά που επιλέγετε ένα θέμα για το νέο σας βιβλίο προσπαθείτε να περάσετε χρόνο στην περιοχή στην οποία αναφέρεστε πριν αρχίσετε τη συγγραφή του;
Δεν εγκαθίσταμαι εκεί, αλλά προσπαθώ να περνώ αρκετό χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να αφήνω έναν τόπο να διαπεράσει τους πόρους μου, να είναι οικείες οι μυρωδιές του και να ξέρω τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον.
Προτιμάτε να γράφετε στη Βρετανία ή την Ελλάδα; Ποιο μέρος είναι πιο ειδυλλιακό για ένα συγγραφέα και γιατί;
Ακόμα κι όταν γράφω για την Ελλάδα, βρίσκομαι συχνά στη Βρετανία κι όταν είμαι εκεί δουλεύω σε μια πολύ όμορφη βιβλιοθήκη στο Κεντρικό Λονδίνο, μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς. 
Είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος για να γράψεις αλλά παράλληλα σε κάνει να μην αισθάνεσαι μόνος, κι αυτό γιατί το να είναι κανείς συγγραφέας μπορεί να αποδειχτεί πολύ μοναχικό. Ωστόσο, και η Κρήτη είναι ένας πολύ ωραίος τόπος για να γράφω. 
Μου δίνει απίστευτη ενέργεια όταν είμαι εκεί. Από την άλλη, η Αθήνα -όπου επίσης έχω σπίτι- δεν ενδείκνυται γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους πρέπει κάθε φορά να συναντηθώ και πράγματα που θέλω να κάνω, οπότε είμαι πολύ λιγότερο πειθαρχημένη.
Ποια είναι τα τρία πράγματα που έρχονται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε την Ελλάδα;
Γαλάζιος ουρανός, ζεστός αέρας και φίλοι.
Ξέρω ότι έχετε κάποια δασκάλα Ελληνικών με την οποία μαθαίνετε Ελληνικά. Γιατί αυτό;
Η γλώσσα είναι πολύ σημαντική για μένα. Πριν από περίπου επτά χρόνια, όταν άρχισα να κάνω μαθήματα, το μόνο κινητρό μου ήταν να μπορώ να επικοινωνώ απευθείας με το κοινό μου κι όχι μέσω διερμηνέα. 
Δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα με το να με μεταφράζουν κατά τη διάρκεια των βιβλιοπαρουσιάσεων. Μετά συνειδητοποίησα ότι αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος να επικοινωνώ με τους ηλικιωμένους ανθρώπους στην Κρήτη που ίσως να μην ήξεραν Αγγλικά. Αυτό ήταν ένα επιπλέον πλεονέκτημα για μένα. 
Και επίσης δεν μου φαινόταν και πολύ λογικό να έχω σπίτι στην Ελλάδα και να μην είμαι σε θέση να μιλήσω τη γλώσσα – την ίδια στιγμή που ξέρω πολλούς Βρετανούς που ενώ έχουν σπίτια εδώ δεν ξέρουν ούτε μια λέξη στα Ελληνικά. Δεν το βρίσκω πολύ ευγενικό να περιμένεις πάντα τους άλλους να καταλαβαίνουν τα Αγγλικά.
Είναι δύσκολα τα Ελληνικά;
Ναι υπάρχουν φορές που απελπίζομαι. Είναι πολύ δύσκολη γλώσσα – δύσκολο να μάθεις μερικές λέξεις και ακόμη πιο δυσκολο το συντακτικό. Αλλά οι άνθρωποι είναι υπομονετικοί μαζί μου και συνεχίζω.
Ποια είναι η αγαπημένη σας λέξη;
Ζαχαροπλαστείο.
youweekly.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Victoria Hislop: «Δεν πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλά νιώθω έναν ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα!»
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 3499853220972405087
Σχόλια
item