Πρέβεζα: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video) Πρέβεζα: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video)

Πρέβεζα: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video)
Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν τα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
IMG 5366
Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων την πλήρη κάλυψη ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων, ενώ διαμαρτύρονται και για το κτιριακό θέμα αφού δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και συνεχίζουν να φιλοξενούνται στα κτίρια που έχει παραχωρήσει η Π.Ε. Πρέβεζας.
IMG 1176
Παρά την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχοντας στο πλευρό τους πλευρό το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αλλά και καθηγητές, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας τραγουδώντας συνθήματα και κρατώντας πανό που ζητούσαν από τους αρμόδιους να μην τους στερούν το όνειρο της μουσικής εκπαίδευσης!
IMG 5379
Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πρέβεζας, όπου του εξέθεσαν τα αιτήματά τους και τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σχολείο, ενώ στη συνέχεια παρέδωσαν ψήφισμα και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι μαθητές διεκδικούν:
α. Πλήρη κάλυψη ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων
β. Εφαρμογή της νομοθετικά υπογεγραμμένης πιστοποίησης μουσικών γνώσεων(αρμονίας, μουσικών οργάνων) καθώς και την αναγνώριση και παροχή εξεταστέας ύλης στα παραδοσιακά και μοντέρνα όργανα
γ. Δωρεάν παροχή Μουσικών βιβλίων
δ. Επαναφορά των μουσικών αγώνων με σκοπό την επιβράβευση των επιτυχόντων με επιπλέον μοριοδότηση (πχ 10%) για τις μουσικές σχολές.
ε. Να αντιμετωπιστεί ΤΩΡΑ το κτηριακό πρόβλημα του μουσικού σχολείου Πρέβεζας
στ. Να βρεθεί κάποιος χώρος ώστε να μπορούμε να αθλούμαστε διότι δεν διαθέτουμε γυμναστήριο και μια αίθουσα φυσικής με το απαραίτητο υλικό
ζ. Αίθουσα φυσικής με το απαραίτητο υλικό
η. Αίθουσα εκδηλώσεων, απαραίτητη τόσο για τις συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, όσο και για τις πρόβες των μουσικών συνόλων.
θ. Αίθουσα σίτισης
ι. Χρηματοδότηση τώρα από το Δήμο για τα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο μας (υποδομές, συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών, διαμόρφωση σχολικού προαύλιου χώρου)
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video)
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3114750133378975884
Σχόλια
item