Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο! (photos) Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο! (photos) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο! (photos)

Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο! (photos)
Η ζωή στην Kowloon του Χονγκ Κονγκ, το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον πλανήτη, ήταν εξαιρετικά δύσκολη πριν η χαοτική δαιδαλώδης παραγκούπολη γκρεμιστεί, πριν από περίπου 20 χρόνια.
Τουλάχιστον 33.000 άνθρωποι ζούσαν στην πολύβουη συνοικία- φρούριο του Χονγκ Κονγκ που μαστιζόταν από τη φτώχεια, το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών, τον τζόγο, την πορνεία, τις κακές συνθήκες υγιεινής και τις ανεπαρκείς υπηρεσίες.
Κάτοικοί του ήταν οικογένειες, επιχειρηματίες, εθισμένοι και μέλη συμμοριών και ουσιαστικά το «συγκρότημα» των κατοικιών ήταν άνομο λόγω διαφωνιών μεταξύ της Κίνας και του βρετανικού τότε Χονγκ Κονγκ. 
Ωστόσο και οι δύο πλευρές άφησαν στην άκρη τις διαφωνίες τους και συμφώνησαν σε ένα πράγμα τη δεκαετία του ’80: να το κατεδαφίσουν και να φτιάξουν στη θέση του ένα πάρκο.
Πριν η παραγκούπολη γκρεμιστεί το 1994, οι φωτογράφοι Greg Girard και Ian Lambot αφιέρωσαν πέντε χρόνια φωτογραφίζοντας εικόνες της καθημερινής ζωής, από τα παιδιά που έπαιζαν στις ταράτσες μέχρι τους ναρκομανείς που έπαιρναν τη δόση τους μέσα στο δρόμο.
hingkong2
hingkong3
hingkong6
hingkong9
Epirusblog Gr
5 of 5
Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο! (photos)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2660579809657519142
Σχόλια
item