Γιάννενα: Στην αναμονή για τα master Γιάννενα: Στην αναμονή για τα master | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στην αναμονή για τα master

Γιάννενα: Στην αναμονή για τα master

Την τελική μορφή της ρύθμισης για εξίσωση των τίτλων πανεπιστημιακών τμημάτων ή σχολών με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης, με μεταπτυχιακά διπλώματα master, όπως αυτά χορηγούνται από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης, αλλά και όσων χωρών της αλλοδαπής ακολουθούν αντίστοιχη πρακτική, αναμένει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τη σχετική διάταξη απέστειλε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής προς επεξεργασία η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη να δηλώνει πως μόλις πάρει την τελική της μορφή, το ΑΕΙ της πόλης θα παρουσιάσει την ταυτότητα όλων των τμημάτων που μπορούν να υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

«Οι προϋποθέσεις για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υφίστανται από τις πρώτες συζητήσεις, αλλά και από τη γνώση που είχα ήδη για το πρόγραμμα των τμημάτων πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης, όπως είναι το Τμήμα Ιατρικής», διαβεβαίωσε ο κ. Καψάλης.
Σύμφωνα με τη διάταξη, η ισοδυναμία ισχύει μόνο για τα τμήματα ή τις σχολές οι οποίες, κατά την κρίση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), προσφέρουν σπουδές γνωστικού αντικειμένου με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό, έχουν πρόγραμμα ενιαίας και αδιάσπαστης πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης, διαθέτουν επαρκή σε εύρος και λογική διάρθρωση μαθήματα, που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του σχετικού γνωστικού αντικειμένου, περιλαμβανομένων και επαρκών μαθημάτων εμβάθυνσης (προχωρημένου επιπέδου) διαρκείας δύο τουλάχιστον εξαμήνων, και προβλέπουν την υποχρεωτική εκπόνηση ερευνητικού χαρακτήρα διπλωματικής εργασίας εντός ενός εξαμήνου κατ’ ελάχιστον.
Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεωρητικά αφορά τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής και Μηχανικής Επιστήμης Υλικών.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εν αναμονή των κινήσεων του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά την ένταξη των παιδαγωγικών τμημάτων σε όλα τα επιστημονικά πεδία και την κατάργηση του 4ου πεδίου, τελεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Μετά την ομόφωνη στήριξη της πρότασης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων και την ομόφωνη, επίσης, απόφαση των προέδρων και των κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων, το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας, με τον πρύτανη Γεώργιο Καψάλη να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δε θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος, που οδήγησε σε χαμηλότερο επίπεδο υποψηφίων.
«Εδώ και δύο χρόνια είχαμε θέσει το θέμα, προβλέποντας ότι οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές. Δεν είναι δυνατόν ένα πεδίο να οδηγεί μόνο σε δύο τμήματα επιλογής, τη στιγμή που όλοι δεχόμαστε ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα δε βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη θέση που τους ανήκει, για το καλό της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην αναμονή για τα master
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4082712851038720546
Σχόλια
item