Θεσπρωτία: Περιήγηση στη Παραμυθιά στο πλαίσιο του έργου HERA

Θεσπρωτία: Περιήγηση στη Παραμυθιά στο πλαίσιο του έργου HERA
Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη περιηγητική πολιτιστική – τουριστική διαδρομή στη Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου “HERA –Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική στο οποίο συμμετέχει και η Π. Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Αλβανία),στις 25-26- 27 Νοεμβρίου 2016 στην Παραμυθιά, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα.
Η περιήγηση διοργανώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία TREK Consulting ΑΕ και από την Π. Ε. Θεσπρωτίας.
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην Παραμυθιά που από την αρχαιότητα μέχρι και την σημερινή εποχή λόγω της θέσης της, πληρούσε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μικρών ή μεγαλύτερων οικισμών γύρω από αυτήν. 
Οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, πιστοποιούν τη συνεχή κατοίκηση του χώρου από την προϊστορική εποχή. 
Το κάστρο του Αγ. Δονάτου το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Όρου Γκορίλα, η Κούλια, γνωστή και ως Κούλια των Μπονολάτων ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα οχυρωματικής κατοικίας στη βορειοδυτική Ελλάδα, μοναδικό στην περιοχή της Θεσπρωτίας, και ο τειχισμένος οικισμός της Αρχαίας Ελέας ήταν κάποιοι από τους σταθμούς της περιήγησης.
paramythia-online.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Περιήγηση στη Παραμυθιά στο πλαίσιο του έργου HERA
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3875491835439981196
item