Θεσπρωτία: Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου HERA Θεσπρωτία: Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου HERA | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου HERA

Θεσπρωτία: Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου HERA
Πραγματοποιήθηκε το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου “HERA –Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική στο οποίο συμμετέχει και η Π. Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία), στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Selefkos Palace στην Ηγουμενίτσα.
p1014512
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία TREK Consulting ΑΕ και από την Π. Ε. Θεσπρωτίας και συμμετείχαν επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας, Πολιτιστικοί Οργανισμοί-Σύλλογοι και το Δημόσιο ΙΕΚ Θεσπρωτίας. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εκθέτες Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων οι επιχειρήσεις ΚΩΤΣΗ ΑΧ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ, τυποποίηση και συσκευασία ελαιολάδου-Νεοχώρι Παραμυθιάς, η ΣΠΥΡΟΣ Μ. ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ, αμπελουργία – παραγωγή οίνου, Δάφνη – Ξέχωρου Φιλιατών, η ΚΟΜΙΝΗ ΒΟΤΑΝΑ, βιολογικά αρωματικά βότανα, Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, η VERUM HERB, αρωματικά βότανα, Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, η ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ, ποτοποιία- Αποσταγματοποιία, Παραμυθιά, η OREGANO, βιολογικά αρωματικά φυτά, Παραμυθιά, ο σύλλογος ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ Θεσπρωτίας, η ‘ανερχόμενη επιχείρηση’ ΜΕΡΛΩ, καλλιέργεια βατόμουρου, παραγωγή – συσκευασία βιολογικής μαρμελάδας, Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, η Ομάδα Αγροτών Παραμυθιάς (ΟΛΑΠ), καλλιέργεια λεβάντας και η επιχείρηση ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ, τυροκομικά προϊόντα, Παραμυθιά Σουλίου. 
Στο Φεστιβάλ Πολιτισμού συμμετείχαν επίσης το Πειραματικό Θέατρο Θεσπρωτίας όπου έδωσε μία μικρή παράσταση-απόσπασμα παράστασης του ποιητικού δράματος «Κλυταιμνήστρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα σε σκηνοθεσία Θωμά Λιώλιου σε συνεργασία με τον Θοδωρή Γκόγκο «ΠΟΛΥΘΕΑΤΡΟ», η ΘεαΤΟ, Πολιτιστικός Θεατρικός Σύλλογος Παραμυθιάς όπου προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους «Η Μετανάστις», Η Μετανάστις σενάριο – σκηνοθεσία Φώτης Πολυχρονόπουλος και η Σχολική ταινία «Ταξίδι στον Αχέροντα» Ταινία Δημοτικού Σχολείου Γαρδικίου του Γιάννη Δημάκα. 
Η ΘεαΤΟ συμμετείχε επίσης στην έκθεση θεατρικού κουστουμιού και υλικού καθώς και η Πειραματική Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», όπως και η Θεατρική Σκηνή Αρλεκίνος και το Πειραματικό Θέατρο Θεσπρωτίας. 
Η Έκθεση Φωτογραφίας ήταν του Μιχάλη Πασιάκου, Προέδρου του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας. Από το Φεστιβάλ Πολιτισμού δεν θα μπορούσε να λείπει η γαστρονομία με ομιλητές τον κ. Θοδωρή Αλεξίου Πρόεδρο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και τον Θανάση Μίγκο Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. 
Και οι δύο ομιλητές τόνισαν την σπουδαιότητα του γαστρονομικού τουρισμού και την σύνδεση με τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα. Την τιμητική τους είχαν οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας του τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας» όπου παρουσίασαν ένα φωτογραφικό βίντεο από εικόνες της Θεσπρωτίας. Το Φεστιβάλ Πολιτισμού έκλεισε με την Μουσική Παράσταση από το τοπικό συγκρότημα JUKEBOX the band.
thesprotikospalmos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου HERA
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5828597633436030002
Σχόλια
item